Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέγαρα: Θρίλερ με την κακοποίηση του σκύλου – Ρήξη σπλήνας η αιτία θανάτου

Μέγαρα: Θρίλερ με την κακοποίηση του σκύλου – Ρήξη σπλήνας η αιτία θανάτου
Facebook - Του χρήστη Christina Schismenou

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες από τον θάνατο του σκύλου στα Μέγαρα, το οποίο κακοποιήθηκε από αγνώστους. Το σκυλί βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση κακοποιημένο από μία μεταλλική ράβδο, που την είχαν αφήσει δίπλα στο άψυχο σώμα του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην άτυχη σκυλίτσα στα Μέγαρα από τον κτηνίατρο Ιερόθεο Κρητικό που μίλησε στο newsit.gr, «η αιτία θανάτου της είναι εσωτερική αιμορραγία από ρήξη σπλήνας, καθώς το ζώο χτυπήθηκε πιθανώς από αυτοκίνητο. Ωστόσο, όπως σημείωσα και στην κατάθεσή μου στην αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις εάν η οπή στο σκυλί έγινε πριν ή μετά το τροχαίο».

Και η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», Μαρία Αρκουμάνη η οποία κατέθεσε για το συμβάν ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία αποτέφρωσης του και να γίνει εκ νέου νεκροψία – νεκροτομή από τους αρμόδιους κτηνιάτρους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει πως «μίλησα με τον κτηνίατρο, ο οποίος έκανε την πρώτη νεκροτομή. Το ζώο δεν πέθανε από την οπή που έχει πίσω. Η διάμετρος είναι 2 εκατοστά και βάθος 3 εκατοστά. Δεν ήταν τραύμα το οποίο επέφερε το θάνατο του ζώου».

Προσθέτει, μάλιστα, «ο κτηνίατρος είπε ότι η οπή δεν ξέρει ακριβώς πως προήλθε όμως μέσα από τα ευρήματα από τραυματισμούς, αιμορραγίες, διάφορα οιδήματα που βρήκε, και επειδή υπήρχε μία εσωτερική αιμορραγία, θεωρεί ότι το ζώο έφυγε από ρήξη σπλήνας και ήρθε αντιμέτωπο με ένα αντικείμενο με μεγάλη ταχύτητα, κοινώς τροχαίο» και σημειώνει ότι «πάντως εμείς ζητήσαμε να γίνει και δεύτερη στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.».

Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους ιδιοκτήτες της σκυλίτσας εξηγεί ότι «πριν ξεκινήσει τη νεκροτομή, στην ακτινογραφία βρήκε στον θώρακά του μία σφαίρα από αεροβόλο. Αυτό όμως πιθανώς να είναι παλιό γιατί δεν υπάρχει είσοδος».

Επιπλέον, η κ. Αρκουμάνη βάζει στο “τραπέζι” άλλο ένα περιστατικό το οποίο ψάχνουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με τον θάνατο της σκυλίτσας στα Μέγαρα. «Πριν από μία εβδομάδα πυροβόλησαν τρεις γάτες πάλι με αεροβόλο, οι δύο πέθαναν και μία έμεινε ανάπηρη. Οπότε περιμένουμε να δούμε αν μπορούν να ταυτοποιηθούν αυτές οι σφαίρες από την βαλλιστική μήπως πρόκειται για το ίδιο άτομο που επιτέθηκε στα ζώα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα γίνει και δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο σκυλί, αυτή τη φορά από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., και από την οποία αναμένεται να εξαχθούν περισσότερα συμπεράσματα».

«Γενικά θεωρούμε ότι κάποιος παρενόχλησε το ζώο και δημιουργήθηκε η οπή και το ζώο στην ανάγκη του να φύγει χτυπήθηκε από αμάξι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του. Είναι λογικό. Είναι 3 εκατοστά το βάθος της οπής δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να προκαλέσει αιμορραγία. Μίλησα και με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Καρδίτσας τον κο. Δούκα και επειδή δίπλα στο ζώο βρέθηκε η βέργα και το σκοινί, σίγουρα η οπή από πίσω ναι μεν δεν επέφερε τον θάνατο αλλά σίγουρα όμως ενοχλήθηκε από αυτό έφυγε να τρέξει και το χτύπησε αμάξι, ή πρώτα το χτύπησε αμάξι και μετά έγινε ό,τι έγινε. Η κοπέλα που φρόντιζε τα ζώα, έχει υπόπτους που την έχουν απειλήσει με τα ζώα της. Έγινε μία σωστή διαδικασία και θέλουμε ό,τι κάνουμε να το κάνουμε προσεκτικά για να μην γίνει όπως με τον Όλιβερ» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», Μαρία Αρκουμάνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις