Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μέγαρο Μουσικής: Κοντά μας και πάλι με live streaming

Μέγαρο Μουσικής: Κοντά μας και πάλι με live streaming

Το Μέγαρο Μουσικής ως Μegaron Online επιστρέφει δυναμικά και διαδικτυακά, τον Νοέμβριο. Έτσι, μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έξι μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις σε δωρεάν live streaming.

Από αυτές τις παραστάσεις που προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής ξεχωρίζει η αποκλειστική αναμετάδοση για την Ελλάδα της συναυλίας της Staatskapelle Berlin (15.11.2020, ώρα 16.00), σε ένα πρόγραμμα μόνο με έργα Μπετόβεν.

Η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ενός από τους καλύτερους μαέστρους όλου του κόσμου, θα ερμηνεύσει την κοσμαγάπητη «Ηρωική Συμφωνία» και θα συμπράξει με τον κορυφαίο πιανίστα Αντράς Σιφ στην παρουσίαση του «Τέταρτου Κοντσέρτου για πιάνο» (Παρακολουθήστε τη συναυλία της Staatskapelle Berlin στο παρακάτω link: https://www.megaron.gr/event/staatskapelle-berlin-daniel-barenboim-livestreaming/).

Αυτό τον μήνα, θα απολαύσουμε -πάντα σε δωρεάν live streaming- πέντε ακόμη συναυλίες ελληνικών μουσικών συνόλων με διεθνή πορεία, όπως οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, το Εrgon Ensemble και το Εx Silentio, αλλά και καταξιωμένων σολίστ (Kωνσταντίνος Σφέτσας, Στέφανος Θωμόπουλος, Δήμος Γκουνταρούλης, Νεκτάριος Καραντζής, Χρήστος Γερμένογλου κά).
Όσο για τους φίλους του χορού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφάλισε μια αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού της εποχής μας, την Batsheva Dance Company: την παγκόσμια πρεμιέρα, σε οne-time screening, του νέου χορευτικού έργου με τίτλο «YAG» του Οχάντ Ναχαρίν και μάλιστα με μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο (21.11.2020, ώρα 21:00).

Μέγαρο Μουσικής – Τι θα δείτε

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Megaron Online:  ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – Για τις βραδιές του φετινού Νοέμβρη, το Μέγαρο προτείνει στο κοινό του να παρακολουθήσει από τις οθόνες του την απογευματινή συναυλία της Staatskapelle Berlin και του πιανίστα Αντράς Σιφ υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ (15.11.2020) καθώς και πέντε βραδινές, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το φετινό φθινόπωρο και θα μεταδοθούν διαδικτυακά λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Πρόκειται για τη συναυλία «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου» με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio (11.11.2020), για το Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου II «JCH68» (13.11.2020), για το ρεσιτάλ του τσελίστα Κωνσταντίνου Σφέτσα και του πιανίστα Στέφανου Θωμόπουλου (21.11.2020), για τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας υπό τον Γιώργο Πέτρου με τα «Έξι Concerti Grossi» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (24.11.2020) και για τη βραδιά αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου Orange-Blue-Green (28.11.2020). Για να δείτε το Megaron Online, πατήστε εδώ: https://www.megaron.gr/season/onlineel/

XOΡΟΣ – Βatsheva Dance Company-Οχάντ Ναχαρίν- «YAG» – Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη διάσημη ομάδα χορού για την παγκόσμια πρεμιέρα του «ΥAG – THE MOVIE», του νέου έργου του Οχάντ Ναχαρίν. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Το Μέγαρο -κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα- εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 ευρώ) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 21:00).

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Ναχαρίν. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ). Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni Simon, Hani Sirkis. Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin. Διάρκεια: 50 λεπτά. Υπάρχουν σκηνές γυμνού. Προμηθευτείτε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στον σύνδεσμο: https://www.megaron.gr/event/yag-tou-ohad-naharin-batsheva-dance-company/

Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Batsheva – Γκάγκα: η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Οχάντ Ναχαρίν μάς προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, αυξάνοντας την ευκινησία και την ικανότητά μας για δυναμική έκφραση, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο Gaga session δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG». Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Με τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

Ζωντανή συζήτηση με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman – Την επόμενη μέρα του one-time screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ – Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις