Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μείωση θητείας στο στρατό; Τι είπε ο υπουργός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν και η στρατιωτική θητεία εκτιμάται από πολλούς ότι είναι ήδη μικρή και δεν μπορεί να πάει παρακάτω, είναι αρκετοί εκείνοι που θέτουν ζήτημα νέας μείωσής της.

Η ερώτηση για την πιθανότητα νέας μείωσης της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα τέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο οποίος ξεκαθάρισε τη θέση του και ταυτόχρονα και της κυβέρνησης στο ζήτημα.
Ο υπουργός αναπληρωτής ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ λέγοντας ότι το θέμα μείωσης της στρατιωτικής θητείας δεν εξετάζεται. “Δεν έχει σοβαρό αποτέλεσμα από οικονομική άποψη” τόνισε ο κ. Βίτσας, ενώ υπογράμμισε πως “δεν το εξετάζουμε και λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα”.
Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας “υπάρχουν χώρες που έχουν επαγγελματικό στρατό, εγώ είμαι υπέρ της λαϊκότητας των δυνάμεων” τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επαφής των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία.
Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός γίνονται προσπάθειες να μην είναι χαμένοι για τους νέους οι μήνες της θητείας μέσω αξιοποίησης των ικανοτήτων τους για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αλλά και μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, όπως τα πτυχία ηλεκτρονικών υπολογιστών που λαμβάνουν πολλοί εκπαιδευόμενοι του στρατού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε