Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μέλη του “Ρουβίκωνα” πέταξαν τρικάκια έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Ρουβίκωνας

Η “παρέμβαση” έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Τα μέλη του “Ρουβίκωνα” πέταξαν τρικάκια και έφυγαν χωρίς -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- να υπάρξει κάποια αντίδραση, πολύ περισσότερο κάποια προσαγωγή.

Σε προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” αναφέρει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση “…στις 4 Μαΐου 2020 ψήφισε κατά πλειοψηφία στη βουλή το νομοσχέδιο «για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας για μόλις 15 ημέρες (3-18/3). Μόλις μια εβδομάδα πριν την τελική ψήφισή του, προστέθηκαν στη ζούλα 64 άρθρα ακόμα τα οποία δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ στην αρχική φάση της διαβούλευσης. Ψήφισαν και πέρασαν νύχτα μια σειρά από καταστροφικές διατάξεις, σε χαλί στρωμένο από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις”.

“Ο νέος νόμος του υπ. περιβάλλοντος Χατζηδάκη επιτρέπει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές του δικτύου Natura 2000, οι οποίες υποτίθεται ότι προστατεύονται για την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων για χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας. Καταργεί τον ρόλο των κατά τόπους αυτοτελών φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα γνώμης των τοπικών κοινωνιών απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής τους και δίνει την διαχείριση των περιοχών αυτόν στα χέρια ενός ενιαίου κεντρικού υπερφορέα λήψης αποφάσεων”, σημειώνει ο “Ρουβίκωνας”.

“…Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική και θα επιχειρήσουν να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης όπως έκαναν στη Χαλκιδική, στη Λευκίμμη, στα Άγραφα και σε όλη σχεδόν την Ήπειρο, στο Ιόνιο και όπου αλλού οι κοινωνίες σήκωσαν κεφάλι. Να είναι βέβαιοι ότι η κοινωνία, εμείς, βλέπουμε το τυρί αλλά βλέπουμε και τη φάκᔨ, καταλήγει ο “Ρουβίκωνας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις