Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Μενίδι: «Δε μπορούσα να την βλέπω με τον νέο της σύντροφο» είπε ο γυναικοκτόνος για το καρτέρι θανάτου

Μενίδι: «Δε μπορούσα να την βλέπω με τον νέο της σύντροφο» είπε ο γυναικοκτόνος για το καρτέρι θανάτου

«Δεν μπορούσα να βλέπω τη γυναίκα μου, με τον νέο της σύντροφο, να οδηγεί το αυτοκίνητο μου και να μου τρώει τα λεφτά. Δούλευα σε δυο δουλειές για να ζήσω». Με αυτά τα λόγια ο 50χρονος μαχαιροβγάλτης του Μενιδίου προσπάθησε να δικαιολογήσει το αδιανόητο καρτέρι θανάτου που έστησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, για να «βγάλει από τη μέση» την 40χρονη μητέρα των παιδιών του.

Αμετανόητος, ψυχρός και κυνικός ο Αλβανός συζυγοκτόνος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό του αίματος, λίγο μετά τις 5 άγριο ξημέρωμα σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου. Όντας νηφάλιος όπως χαρακτηριστικά λένε οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, επιχείρησε να αποδώσει τις ευθύνες στη γυναίκα του για να δικαιολογήσει την αρρωστημένη πράξη του που σχεδίασε για να την εξολοθρεύσει.

Αρχικά, ξεδίπλωσε το χρονικό λέγοντας πως γνώριζε τι ώρα η άτυχη γυναίκα αναχωρούσε από το σπίτι της και τη διαδρομή που ακολουθούσε. Έτσι, έστησε καρτέρι και στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, της επιτέθηκε με το κουζινομάχαιρο που κουβάλησε από το σπίτι του και με δέκα μαχαιριές της «πήρε» τη ζωή.

Στη συνέχεια, όπως είπε με απόλυτα ψυχρό βλέμμα και κυνικό τρόπο, έφυγε, πήγε σε ένα ξενοδοχείο όπου παρέμεινε για περίπου δυο ώρες. Από εκεί, προμηθεύτηκε μπύρες, βρήκε μια οικοδομή – εκεί όπου τον έπιασαν οι αστυνομικοί το απόγευμα- στην οδό Πάρνηθος 28 και άρχισε να πίνει.

Μετά τη σύλληψη του, αν και είχε καταναλώσει αλκοόλ, έδειχνε να είναι σε θέση να εξεταστεί από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών και να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο του θανάτου» αποδίδοντας την φρικτή πράξη του στο γεγονός – όπως είπε – ότι η σύζυγος του με την οποία βρισκόταν σε διάσταση, τον απατούσε.

Ο 50χρονος, πατέρας δυο παιδιών. ενός κοριτσιού 20 ετών και ενός αγοριού 14, βρισκόταν στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και από τον Μάρτιο ζούσε μόνος του καθώς η σύζυγος του είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι με τα δυο παιδιά τους.

Όπως είπε εργαζόταν σε δυο δουλειές, τις καθημερινές σε οικοδομή και τα Σαββατοκύριακα σε μια ψησταριά στη Βαρυμπόμπη. Κατά τη εξέταση του, έδειχνε να έχει απόλυτη επίγνωση της κτηνώδους πράξης του, ενώ αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας είναι το γεγονός ότι ούτε μια στιγμή δεν έδειξε να έχει μετανοήσει ενώ δεν θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε.

Αύριο (17/5/24) στις 10:00 αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να λάβει προθεσμία για την απολογία του στον ανακριτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις