Δευτέρα, 3 Ιουν.
23oC Αθήνα

Μενίδι: Η μοιραία σχέση, οι 15 μαχαιριές και η φωτογραφία στο Facebook – Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία της 40χρονης

Μενίδι: Η μοιραία σχέση, οι 15 μαχαιριές και η φωτογραφία στο Facebook – Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία της 40χρονης

Η μοιραία σχέση που με 15 μαχαιριές πνίγηκε στο αίμα, τα 13 «πέτρινα» χρόνια, το τρίτο πρόσωπο, η διάσταση, η πενταετής «απόδραση» στην Αλβανία και η ανάρτηση στο Facebook απο το θύμα, που πυροδότησε την εκδικητική μανία του Αλβανού «χασάπη του Μενιδίου» που είπε «εγώ θα το τελειώσω όλο αυτό» και το έκανε, χωρίς τύψεις και εν πλήρει συνειδήσει.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη «ματωμένη» ιστορία στο Μενίδι με την άγρια σφαγή της 40χρονης απο τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγο της ξεδιπλώνονται απο το διαβιβαστικό της υπόθεσης που παρουσιαζει το newsit.gr.

Μέσα απο τις 12 σελίδες, περιγράφεται το χρονικό της προβληματικής σχέσης που για χρονια «ένωνε» δράστη και θύμα, με τις κακοποιήσεις που υφίστατο η 40χρονη απο τον αλκοολικό πατέρα των παιδιών της που δεν έπαψε ποτέ να την αντιμετωπίζει ως κτήμα του, να τη δέρνει ανελέητα μπροστά στα μάτια των παιδιών τους να την εγκαταλείπει και να φεύγει στην Αλβανία για να φτάσει να την «τελειώσει» με 15 μαχαιριές στη μέση του δρόμου το άγριο ξημέρωμα της 16ης Μαΐου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία του δράστη στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών οτι η σχέση του θύματος με έναν άνδρα και μια φωτογραφία στο Facebook που ανέβασε η 40χρονη, ξεχείλισαν το ποτήρι της εκδίκησης και της οργής ενώ και η ιατροδικαστική εξέταση που έδειξε πως την «έσβησε» με 15 μαχαιριές και το θύμα πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσει τη ζωή του απο το τεράστιο κουζινομάχαιρο που κάρφωνε στο σώμα της ο δολοφόνος της.

Συγκλονίζει δε, η αναφορά, στην σελίδα 4  του διαβιβαστικού, ότι η 21 ετών κόρη του ζευγαριού, μέσα από το υλικό απο τις κάμερες που της έδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισε στο πρόσωπο του πατέρα της, το δολοφόνο της μητέρας της.

Οι 15 μαχαιριές 

Η ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας στο πτώμα της άτυχης γυναίκας, λέει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε. Όπως προκύπτει από τα τραύματα που φέρει τα χέρια της, η γυναίκα παλέψε μέχρι τελευταία στιγμή για να σώσει τη ζωή της:

«Το θύμα βρέθηκε σε ύπτια στάση επί του πεζοδρομίου επί της οδού Πάρνηθος 108 στις Αχαρνές. Ήταν κανονικά ενδεδυμένο, ενώ στο αριστερό της χέρι ήταν περασμένη μια γυναικεία τσάντα μαύρου χρώματος. Το πτώμα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που προσήλθε στο σημείο, έφερε 15 τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο εκ των οποίων δύο τραύματα στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, ένα τραύμα στην δεξιά πλάγια τραχηλική χώρα, ένα τραύμα στην αριστερή μαστική χώρα, ένα τραύμα στην δεξιά μαστική χώρα, ένα τραύμα στην αριστερή υποχόνδρια χώρα, ένα τραύμα στην έξω επιφάνεια του μικρού δαχτύλου δεξιού χεριού, τρία τραύματα στο αριστερό χέρι, δύο τραύματα στην έξω επιφάνεια του άνω τριτημόριου του αριστερού μηρού, ένα τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτιαία χώρα και ένα τραύμα στην δεξιά υπόπλατιαία χώρα. Στο μέσον της κοιλιακής χώρας, δίπλα στην ομφαλική περιοχή, βρέθηκε καρφωμένο – ενσφηνωμένο ένα μαχαίρι». 

Δεκατρία χρόνια εφιάλτης 

Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού, περιγράφεται η προβληματική σχέση του ζευγαριού. Μία σχέση γεμάτη ένταση, άγριους ξυλοδαρμούς, ύβρεις, καταγγελίες στην αστυνομία, ωμή βία, αλκοόλ και θύματα, δυστυχώς τα δύο τους παιδιά.

«Η 40χρονη ήταν παντρεμένη με τον κατηγορούμενο για 13 χρόνια περίπου και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά ηλικίας 21 και 14 ετών αντίστοιχα. Το θύμα εργαζόταν σε φαρμακευτική εταιρεία, στο τμήμα καθαριότητας, ενώ ο κατηγορούμενος ως οικοδόμος. Όπως προέκυψε το θύμα και ο κατηγορούμενος δεν είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους ενώ απο το έτος 2013 ήταν σε διάσταση. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού και αρκετές φορές εξεδήλωνε βίαιη συμπεριφορά τόσο απέναντι στο θύμα όσο και στα παιδιά τους φωνάζοντας τους. Επιπλέον στο θύμα ασκούσε που σωματική βία αρκετά κατά το παρελθόν. Αποτέλεσμα, ήταν το θύμα να καταγγείλει τις κακόποιητικές συμπεριφορές την αστυνομία. Ειδικότερα ο κατηγορούμενος κατηγορήθηκε από το θύμα τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία. Η πρώτη φορά ήταν 3/4/2013, η δεύτερη στις 18/9/2022 και η τρίτη στις 7/5/2024». 

Η «απόδραση» στην Αλβανία μετά την καταγγελία στην Αστυνομία 

Το 2013, είναι κομβική χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα τον καταγγέλλει στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία μετά από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί. Τότε ο Αλβανός οικοδόμος αποφασίζει να την «κοπανήσει» στην Αλβανία, όπου παρέμεινε για πέντε ολόκληρα χρόνια. Όμως η συζυγός του, έκανε το λάθος να του ζητήσει να επιστρέψει πίσω, γιατί τα οικονομικά προβλήματα την έπνιγαν. Μάλιστα τον είχε παρακαλέσει να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αλκοολισμού που είχε. Και αυτό ήταν το μοιραίο της λάθος…

«Το 2013 και ύστερα από την καταγγελία του θύματος στην αστυνομία, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από την Ελλάδα και μετακόμισε στην Αλβανία για πέντε χρόνια περίπου. Τότε το θύμα το οποίο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να τους βοηθήσει και θα την δεχόταν στο σπίτι τους, με την προϋπόθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αλκοολισμού που είχε. Ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικογένειά του για τρία χρόνια και δε δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα. Πλην όμως, από το 2021 περίπου ξεκίνησε πάλι να αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού. Την τελευταία τριετία περίπου και αφού το κλίμα στη σχέση μεταξύ του ζευγαριού είχε επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό, το Σεπτέμβριο του 2023, το θύμα απαίτησε από τον κατηγορούμενο να αποχωρήσει απ’ το σπίτι εξαιτίας των συχνών διαπληκτισμών. Ο κατηγορούμενος δεν είχε μόνιμη κατοικία και κατά διαστήματα διέμενε σε ξενοδοχείο στις Αχαρνές, ενώ το θύμα συνεχισε να διαμένει στο σπίτι στις Αχαρνές με τα δύο παιδιά της. Εν συνεχεία το Μάρτιο του 24 το θύμα μετακόμισε με τα παιδιά της σε άλλο σπίτι στην οδό Πάρνηθος».

Η σφαγή

Σε αυτό το σημείο του διαβιβαστικού, ξεδιπλώνεται το σκηνικό του θανάτου. «Στις 05:27 ώρα της 16ης Μαΐου ο κατηγορούμενος εξέρχεται από την πολυκατοικία επί της οδού Πάγκαλου στις Αχαρνές και κινείται πεζός προς την οδό Πάρνηθος. Ακολούθως κινείται παίζω από τις οδού Πάρνηθος με κατεύθυνση από δω Πάγκαλου προς την οδό Αριστοτέλους. Στις  05:51 ώρα της ίδιας ο κατηγορούμενος προσεγγίζει το θύμα έμπροσθέν του οικοδομικού αριθμού 108 της οδού Πάρνηθος. Ο κατηγορούμενος αφού την προσεγγίζει αρχίζει να της καταφέρνει χτυπήματα με το μαχαίρι, ενώ εκείνη προσπαθεί να τον απωθήσει. Ακολούθως το θύμα έπεσε στο έδαφος ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα οχήματα που βρισκόταν στο σημείο»

Οι μάρτυρες και το καρφωμένο κουζινομάχαιρο

Οι μαρτυρίες διερχομένων και μιας διασώστριας του ΕΚΑΒ στην σελίδα 4 του διαβιβαστικου ειναι ανατριχιαστικές. Όπως αναφέρεται «Εξεταζόμενη μια μάρτυρας ανεφερε οτι καθώς μετέβαινε στην συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους στις Αχαρνές για να παραλάβει οικείο της πρόσωπο, προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, αυτός την ενημερώσε ότι υπήρχε μία γυναίκα πεσμένη στο πεζοδρόμιο στην οδό Πάρνηθος 108.

Τότε αυτή αποβιβάστηκε από το όχημα της για να δει τι είχε γίνει και εκεί αντίκρισε μια γυναίκα πεσμένη στο πεζοδρόμιο. Αμέσως μετά ενημέρωσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και αποχωρησε απ’ το σημείο προκειμένου να μεταβεί στην εργασία της. Εξεταζόμενη διασώστρια του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι κατά την έναρξη της υπηρεσίας τους έλαβαν σήμα από το Κάντρο τους, να μεταβούν στο σημείο.

Σύμφωνα με το Κέντρο στο σημείο υπήρχε μία γυναίκα μαχαιρωμένη. Κατά την άφιξη στο σημείο είχαν φτάσει ήδη αστυνομικές δυνάμεις και είχαν αποκλείσει το χώρο. Έλεγξαν το θύμα για ζωτικά σημεία, πλην όμως το θύμα είχε ήδη εκπνεύσει προ αφίξεως τους, φέροντας τραύματα ενώ στην κοιλιακή χώρα ήταν καρφωμένο ένα μαχαίρι».

Η κόρη αναγνώρισε απο τις κάμερες τον δολοφόνο πατέρα της 

Συγκλονιστική είναι η αναφορά που έχει να κάνει με το οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, το οποίο οι αστυνομικοι έδειξαν στην 21 ετών κόρη του θύματος. Το παιδί μέσα απο τα σοκαριστικα πλάνα της φρίκης αναγνώρισε στο πρόσωπο του σφαγέα της μητερας της, τον ίδιο της τον πατέρα.

«Στο πλαίσιο της έρευνας, να ζητηθεί κατασχέθηκε οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες κοντά στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος, καθώς επίσης και σε δρόμους προσέγγισης και διαφυγής του δράστη. Όπως προέκυψε από την επίδειξη του οπτικού υλικού καταστήματος πλησίον του τόπου εγκλήματος στην κόρη του θύματος, αυτή αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως δράστη της σε βάρος της μητέρας της επίθεσης τον πατέρα της». 

Η σύλληψη στην οικοδομή  

Περίπου 9 ώρες μετά, και έπειτα από δεκάδες προσαγωγές που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Στις 14:35 ώρα περίπου ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ Φυλής στην οδό Πάρνηθος 28 στο Καματερό, κατόπιν σήματος του κέντρου της Άμεσης Δράσης για ύποπτο άτομο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο νεόδμητης κατοικίας το οποίο πιθανόν να έχει αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντοπίσαν τον κατηγορούμενο στην υπό ανέγερση οικοδομή, να κάθεται πάνω σε μια παλέτα, ενώ δίπλα του είχε δύο μπουκάλια μπύρας. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο άνδρας αυτός ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ και φορούσε ένα καπέλο μαύρου χρώματος, μια ζακέτα κόκκινου χρώματος ένα μπλουζάκι κόκκινου χρώματος καθώς και ένα παντελόνι μαύρου χρώματος, ενώ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Κατόπιν αυτού προσήχθη στο ΑΤ Καματερού προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία της ταυτότητας του». 

Η φωτογραφία στο Facebook 

Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης, κατά την εξέταση του στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είπε τα πάντα. Ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας ότι αυτό που πυροδότησε το φυτίλι της οργής, ήταν μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Facebook η εν διαστάσει σύζυγός του με έναν άνδρα.

«Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην υπηρεσία μας και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου. Εξεταζόμενος ομολόγησε την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία της συζύγου του και περιέγραψε τις πράξεις του με λεπτομέρειες. Ειδικότερα όπως ανέφερε, προ τεσσάρων ημερών περίπου είδε ότι το θύμα έχει κοινοποίησει στο διαδικτυακό ιστότοπο Facebook φωτογραφία με έτερο άνδρα. Βραδινές ώρες της 15ης Μαΐου αποφάσισε το επόμενο πρωί να πάει να βρει το θύμα και να «το τελειώσω όλο αυτό», όπως ανέφερε.

Πρωινές ώρες της 16 Μαΐου, αποχώρησε από το σπίτι και μετέβη κάτω από την οικία του θύματος, αφού γνωρίζε ακριβώς τις ώρες που αυτή αποχωρεί από την οικία της. Μόλις την αντίκρισε την ρώτησε «τι έγινε» και αφού το θύμα τον ρώτησε τι εννοούσε, τότε αυτός της επιτέθηκε με το μαχαίρι χωρίς να μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές την τραυμάτισε με αυτό, αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο στο θύμα. Εν συνεχεία αποχώρησε από το σημείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις