Δευτέρα, 3 Ιουν.
24oC Αθήνα

Μενίδι: Η παρέμβαση του ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη για να βοηθήσει την οικογένεια της 40χρονης

Μενίδι: Η παρέμβαση του ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη για να βοηθήσει την οικογένεια της 40χρονης

Έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Μενίδι έδειξε ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Σαμπάνης, ο οποίος δηλώνει ότι θα είναι κοντά στα δύο παιδιά της αδικοχαμένης 40χρονης που δολοφονήθηκε άγρια από τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγός της.

«Γνωρίζω εδώ και χρόνια την οικογένεια κι έχω σοκαριστεί απ’ όσα έγιναν. Από την πρώτη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτά τα παιδιά που έχασαν τη μητέρα τους με αυτό τον τρόπο. Όταν πήγα στο σπίτι και είδα τα παιδιά και τον πόνο που έχουν να διαχειριστούν, διαλύθηκα», δήλωσε ο Λ. Σαμπάνης στο Tlive.

«Μόλις έμαθα ότι το μικρότερο παιδί, ο γιος της οικογένειας, κινδυνεύει να μην μπορέσει να πάει να αποχαιρετίσει τη μητέρα του, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Σαν πατέρας δεν μπορούσα να μείνω άπραγος», τόνισε.

«Έμαθα ότι συνήγορος του πατέρα είναι μια φίλη μου και εξαιρετική δικηγόρος. Επικοινώνησα κατευθείαν μαζί τους και τους ζήτησα να επικοινωνήσω κατευθείαν με τον κατηγορούμενο για να δώσει την υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται ώστε να μπορέσει το παιδί να ταξιδέψει. Όταν άκουσα ότι κι εκείνοι είχαν ξεκινήσει να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ανακουφίστηκα. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτό το παιδί ήταν να βοηθήσουμε να αποχαιρετίσει τη μητέρα του», ανέφερε.

«Μέσα από όλη αυτή την τραγική ιστορία θέλω να στείλω ένα μήνυμα κυρίως στο κράτος και τις αρχές. Προστατέψτε τα παιδιά, προστατέψτε τις οικογένειες από τέτοιες τραγωδίες», σημείωσε.

Και επισήμανε: «Αλλάξτε όσους νόμους χρειάζεται για να εξαλειφθεί η ενδοοικογενειακή βία για να μη θρηνήσουμε ακόμη μία γυναίκα σε λίγες ημέρες».

«Ξέρω ότι ο πόνος των παιδιών δεν μπορεί να ελαφρύνει τώρα. Χρειάζεται να περάσει χρόνος. Ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να τον απαλύνουμε», είπε, σχολιάζοντας πως «είμαι και θα παραμείνω στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν από εδώ και πέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις