Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μενίδι: Σύλληψη μέλους σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα Smart – Πως δρούσαν

Μενίδι: Σύλληψη μέλους σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα Smart – Πως δρούσαν

Συνελήφθη τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 31χρονος μέλος συμμορίας, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα Smart. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, που αναζητούνται, κινούνταν κατά τις απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν αυτοκίνητα Smart, και όταν είχαν ελεύθερο πεδίο, τα έκλεβαν.

Η συμμορία είχε στην κατοχή της ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την κλοπή των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στη θύρα στο ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του οχήματος, καθώς και αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των πορτών.

Στη συνέχεια, οδηγούσαν και πάρκαραν προσωρινά, τα αυτοκίνητα σε υπόστεγο-χώρο στην περιοχή του Μενιδίου.

Αφού περνούσε κάποιος καιρός, τα μετέφεραν είτε στο σπίτι του 31χρονου, είτε σε σημεία «καβάτζες», όπου σχεδίαζαν την περαιτέρω διάθεση τους.

Στη συνέχεια, είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με ζημιές που είχαν αγοράσει παλιότερα, είτε ακόμη πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την πώληση τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Κατά την επιχείρηση αναζήτησης του 31χρονου, αρχικά εντοπίστηκε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε είχε κλέψει λίγη ώρα πριν στο Μαρούσι, και στη συνέχεια συνελήφθη σε αυτοκίνητο που επίσης είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γαλάτσι.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων

-ειδικό εργαλείο χάραξης αριθμών πλαισίου

-κινητήρας οχήματος

-διαγνωστικό οχημάτων

-πλήθος κινητών τηλεφώνων

-κάρτες SIM

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -11- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων. Ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της συμμορίας, αλλά και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι σε εξέλιξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις