Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μένιος Φουρθιώτης: Το χρηματοκιβώτιο με τα 500αρικα και το συνεργείο των Δυτικών Προαστίων

Μένιος Φουρθιώτης: Το χρηματοκιβώτιο με τα 500αρικα και το συνεργείο των Δυτικών Προαστίων

Το χρηματοκιβώτιο με τα 500αρικα, η επίσκεψη στο γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη και ένα συνεργείο στην περιοχή του Περιστερίου έρχονται να προστεθούν στο παζλ των ερευνών των διωκτικών αρχών, οι οποίες είχαν θέσει στο μικροσκόπιο τους για δύο σχεδόν εβδομάδες τις κινήσεις του γνωστού παρουσιαστή αλλά και των δύο ατόμων με τα οποία σκηνοθέτησε τις εναντίον επιθέσεις του.

Μένιος Φουρθιώτης

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών είχαν μπει για τα καλά ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη. Τα δύο άτομα που κατηγορούνται και για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, φέρεται να ανέφεραν στις διωκτικές αρχές ότι ο γνωστός παρουσιαστής τους έδωσε από 20.000 ευρώ στον καθένα για να πυροβολήσουν εναντίον του σπιτιού στο Διόνυσο, αλλά και να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ του, προκειμένου να συνεχιστεί η φρούρηση του από την Ελληνική Αστυνομία.

Click4more: Μένιος Φουρθιώτης: «Σφίγγα» ο παρουσιαστής – Η μόνη φράση που είπε στους αστυνομικούς

Δύο ημέρες μετά την 22α Απριλίου, όπου σημειώθηκε η έκρηξη γκαράζ του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, τα δύο άτομα συναντιούνται μαζί του. «Στις 24/4/ 2021 αστυνομικοί της υπηρεσίας μας εντόπισαν τους Γ. Σ και το Γ. Π να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο μάρκας Seat ibiza, με οδηγό τον τελευταίο και μετέβησαν επί της οδού Σ…… στο Μαρούσι, όπου οι δυο κατηγορούμενοι εισήλθαν εντός χώρου όπου εργάζεται ο Φουρθιώτης για 30 περίπου λεπτά» αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και λίγο πριν περάσουν χειροπέδες στους ύποπτους, πραγματοποιούν ντου σε ένα συνεργείο των Δυτικών Προαστίων. Εκεί θα εντοπιστεί η μηχανή με την οποία διέφυγαν οι δύο ποινικοί αφού πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ τους, τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Όπως προέκυψε από την αυτόφωρη διαδικασία, την 27/4/4021 ανευρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του καταστήματος – συνεργείου που βρίσκεται στο Περιστέρι, η υπ΄ αριθμόν (στοιχεία πινακίδας) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μάρκας YamahaXTX, χρώματος μαύρου. Στο συγκεκριμένο συνεργείο τηρούνταν κλειστό κύκλωμα καταγραφής το οποίο κατασχέθηκε και από την ανάλυση του καταγεγραμμένου υλικού προέκυψε ότι ο Γ. Σ στάθμευσε εντός του συνεργείου την ανωτέρω επίδικη μοτοσυκλέτα μεσημβρινές ώρες της 16/4/2021», περιγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες εντός της δικογραφίας.

Click4more: Καρέ – καρέ οι στημένες επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη – Τι αναφέρει η δικογραφία

Οι αστυνομικοί όμως θα παρακολουθήσουν όλο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες και θα διαπιστώσουν ότι στο συνεργείο βρέθηκε και ο αδερφός ενός εκ των συλληφθέντων. «Από το καταγεγραμμένο υλικό προκύπτει ότι την 23/4/2021 και 26/4/2021 ο Δ. Σ (αδερφός του Γ.Σ που έχει συλληφθεί) παρέδωσε στο προαναφερόμενο συνεργείο, πλαστικά τμήματα για την εν λόγω μοτοσυκλέτα (εντός λευκής σακούλας) και χρηματοκιβωτίου ( εντός λευκού σάκου ) γεγονότα που αποδεικνύουν από τις φυσικές επιτηρήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, αλλά και από μαρτυρία του ιδιοκτήτη του συνεργείου».

Τι περιείχε όμως μέσα το χρηματοκιβώτιο που άφησε αδερφός του ενός εκ των δραστών στο συνεργείο; Σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το newsit.gr αναφέρονται τα εξής: Στο χρηματοκιβώτιο χρώματος μαύρου, διαστάσεων 31χ20χ29 εντός του οποίου βρέθηκαν 6 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ , 48 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και 277 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Συνολικά 21.650 ευρώ».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του Γ. Π του δεύτερου ατόμου που συμμετείχε στις σκηνοθετημένες επιθέσεις, το ποσό των 10.800 ευρώ. Έτσι απομένει να αποδειχθεί εάν τα λεφτά έχουν δοθεί από το Μένιο Φουρθιώτη η προέρχονται από άλλη πηγή εσόδων των δύο ανδρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις