Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Μέρα ακρόασης πολιτών από την Αστυνομία! Εγκαινιάζεται ο νέος πρωτοποριακός θεσμός

- Νέος πρωτοποριακός θεσμός από την αστυνομία - Απευθείας και δια ζώσης "γραμμή" της ηγεσίας με τους πολίτες - Συστήνεται επιτροπή αξιωματικών που θα ακούει όσα τους προβληματίζουν - Δημιουργείται παρόμοιος θεσμός και για τους αξιωματικούς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν… πρωτοποριακό θεσμό βάζει “μπρος” η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα δίνει πλέον την δυνατότητα στους πολίτες να συζητούν απευθείας μαζί της και να της εκφράζουν τα προβλήματά τους.

Με απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, καθιερώνεται, για πρώτη φορά και από τον Αύγουστο κιόλας, ημέρα ακρόασης των πολιτών, από πενταμελή επιτροπή ανώτατων επιτελικών αξιωματικών, αλλά και ημέρα ακρόασης για τους αστυνομικούς, προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί.

Η πενταμελής επιτροπή θα αποτελείται από τους προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ίδιου του αρχηγού, με στόχο να εμπεδωθεί η νοοτροπία της συνεργασίας, αλλά κυρίως να εξασφαλιστεί η αποδοχή και η στήριξη του έργου της αστυνομίας από πλευράς πολιτών.

Οι μέρες και οι ώρες της ακρόασης

Η επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00, αρχής γενομένης από την τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Αντίστοιχα, ως ημέρα ακρόασης αστυνομικών που θέλουν να εκθέσουν τα προβλήματά τους, καθιερώνεται η τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης από τους πολίτες, είναι πολύ μεγάλος και καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού, προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση request.chief@astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86, καθημερινά από 10.00 έως 13.00.

Κατ’ εξαίρεση, για τον τρέχοντα μήνα τα αιτήματα θα υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 21-25 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αντί να στείλουν την έκθεση Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη, την χαρακτήρισαν παράνομη» – Ενοχή για Μελά και Ρέππα ζητά ο εισαγγελέας
Ο κ. Παναγάκος μίλησε για αξιόπιστα ευρήματα της Παρασκευής Τυχεροπούλου για ψευδείς δηλώσεις επιτήδειων τα έτη 2019 και 2020 στον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ
Εγκαύματα σε όλο της το σώμα έχει η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα από την εμπρηστική επίθεση - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη
Η μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και ο πατέρας της στην Πνευμονολογική Κλινική. Εξιτήριο για δύο ελαφρά τραυματίες
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ένα μηχανάκι με 2 άτομα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Το μηχανάκι με τους δύο αναβάτες φέρεται να έχει συμμετοχή και στις τρεις επιθέσεις, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη 17
Διπρόσωπος ο καιρός τις επόμενες ημέρες: 38άρια και βροχές στα ηπειρωτικά – Επιστρέφουν τα 8 μποφόρ το Σαββατοκύριακο
Σε «κίτρινο συναγερμό» σήμερα για φωτιά 8 περιοχές - Ψυχρές αέριες μάζες ενισχύουν την αστάθεια από την Πέμπτη - Πέφτει λίγο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ