Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μέρα της Μαρμότας για ποδηλάτη μετά από τροχαίο στις Σέρρες

Μέρα της Μαρμότας για ποδηλάτη μετά από τροχαίο στις Σέρρες

Σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας παραπέμπει η ζωή ενός 42χρονου ποδηλάτη. Μπορεί ποτέ στη ζωή του να μην έχει συναντήσει την… Ντρου Μπάριμορ, έζησε όμως την ίδια ακριβώς ιστορία της ταινίας της, με τη μνήμη του να κολλάει στην ίδια ακριβώς μέρα, χωρίς την παραμικρή ανάμνηση από την προηγούμενη.

Ο 42χρονος Θεσσαλονικιός, που έζησε μια νέα Μέρα της Μαρμότας, βρέθηκε να χαροπαλεύει μετά από ένα σοβαρότατο τροχαίο. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο Live News, έμεινε καθηλωμένος με τους γιατρούς να του λένε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει!

Eκείνο το πρώτο δύσκολο διάστημα, είχε και απώλεια μνήμης που τον ανάγκαζε – όπως λέει – να ζει την ίδια μέρα επί πέντε ολόκληρους μήνες…

Το χρονικό της απίστευτης περιπέτειας του ποδηλάτη

O εφιάλτης του ποδηλάτη αρχίζει το 2016, όταν στις Σέρρες με το ποδήλατό του, συγκρούεται μετωπικά με ένα αγροτικό όχημα που εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του.

Το πρώτο 48ωρο είναι κρίσιμο για τη ζωή του. Η πρώτη νίκη έρχεται αλλά τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Τέσσερις μέρες μετά το ατύχημα ξυπνά από το κώμα αλλά από τότε και για 150 ολόκληρες ημέρες ζει την ίδια ημέρα καθημερινά.

Κάθε βράδυ που κοιμόταν ξεχνούσε ό,τι είχε ζήσει και την επομένη ξεκινούσε πάλι από την αρχή, όπως η… Ντρου Μπάριμορ στην ταινία 50 First Dates (2004).

Κάθε πρωί, ο 42χρονος έκανε στους δικούς του τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις. Εκείνοι του εξηγούσαν όλα όσα είχαν συμβεί με το ατύχημα, αλλά όταν έπεφτε να κοιμηθεί όλες οι πληροφορίες χάνονταν και το πρωί ξυπνούσε το ίδιο χαμένος και απορημένος γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Νίκησε όλες τις αντιξοότητες 

Ο Κώστας Ελευθεριάδης αρνείται να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα. Οι γιατροί του δίνουν 1% να περπατήσει ξανά. Ο ίδιος όμως είναι αποφασισμένος να παλέψει για να βγει νικητής και σε αυτή τη μάχη…

Ο 42χρονος κατάφερε να ανακτήσει το 70% των δυνάμεων που είχε πριν το ατύχημα, αλλά αυτό – όπως λέει – έφερε αμφισβήτηση και καχυποψία, ακόμα και στην επιτροπή αναπηρίας…

Τα κατάλοιπα του ατυχήματος τον ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος που είχε σπουδάσει πληροφορική είναι αδύνατον να κάτσει τόσες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, για να κάνει τη δουλειά του.

Παρόλα αυτά ο Κώστας Ελευθεριάδης ξέρει ότι ήδη έχει καταφέρει αυτό που ακόμα και οι γιατροί θεωρούσαν ακατόρθωτο!

Είναι υγιής και παραμένει αισιόδοξος!

Η μέρα του ατυχήματος, όπως αποκαλύπτει, είναι εκείνη που ξαναγεννήθηκε και όχι η μέρα που καταστράφηκε για πάντα.

Νέα αρχή – Νέα ζωή!

Προσγειωμένος στην πραγματικότητα, αποφασισμένος να αφήσει οριστικά πίσω τους εφιάλτες και τις δυσκολίες του παρελθόντος.

«Μετά το ατύχημα είχε βλάβες σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τις καινούργιες πληροφορίες», δήλωσε ο νευροχειρουργός, διδάκτωρ ΑΠΘ, Δημήτρης Μαρινόπουλος.

«Το ατύχημα δεν το θυμήθηκε ποτέ και ούτε θα το θυμηθεί. Έχει αυτό που λέμε περιτραυματική αμνησία», πρόσθεσε ο κ. Μαρινόπουλος.

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική συνέντευξη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις