Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

«Μέσα» στα ΕΚΑΜ Κρήτης: Δράση, αγωνία, αδρεναλίνη – Βίντεο που καθηλώνει

«Μέσα» στα ΕΚΑΜ Κρήτης:  Δράση, αγωνία, αδρεναλίνη – Βίντεο που καθηλώνει
Cretalive

ΕΚΑΜ Κρήτης, οι άνθρωποι πίσω από τις μαύρες κουκούλες. Η αγωνία τους, οι επιχειρήσεις τους και ο καθημερινός κίνδυνος απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα.

Η κάμερα του Cretalive συναντά τα ΕΚΑΜ Κρήτης, ή ΟΕΑ (Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης), που τον Ιούνιο του 2017 αναβαθμίστηκε σε Τμήμα και μετονομάζεται σε Τ.ΕΙ.ΔΑ.

Το προσωπικό της νεοσύστατης Ομάδας επιλέγεται, εκπαιδεύεται και υπάγεται επιχειρησιακά στην «μητέρα» υπηρεσία, στην ΕΚΑΜ Αττικής και ενεργοποιείται, όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Στη διαδρομή της η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης ανέλαβε υποθέσεις που επιχειρησιακά κινήθηκαν στην κόψη του ξυραφιού. Υπήρξαν δυσκολίες, εντάσεις, ανατροπές, καρδιοχτύπι, αδρεναλίνη, απογοητεύσεις αλλά και χαρές.

ΕΚΑΜ Κρήτης: Η απαγωγή Λεμπιδάκη

Στελέχη της υπηρεσίας θα μπορούσαν να γράψουν βιβλίο με τις αθέατες πτυχές πολύκροτων υποθέσεων με κορυφαία όλων την απαγωγή του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε αυτές τις υποθέσεις εντάσσονται, επίσης, δύσκολες επιχειρήσεις για τη σύλληψη επικίνδυνων φυγόποινων, ένοπλων χασισοκαλλιεργητών αλλά και σκληρών διακινητών προσφύγων και μεταναστών που κακοποιούσαν με κτηνώδη τρόπο ταλαιπωρημένες ψυχές μέσα σε σπηλιές και στάβλους.

Ξεχωριστή υπόθεση στην ιστορία της Ομάδας ήταν και αυτή του δραπέτη – φάντασμα, Βαγγέλη Σελιανάκη.

ΕΚΑΜ Κρήτης: Αυτοί είναι οι «φύλακες – άγγελοι»

Ήταν τέλη Ιανουαρίου 2021. Το Cretalive παρακολούθησε από κοντά την εκπαίδευση των στελεχών της μονάδας και προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει το προφίλ των ανθρώπων πίσω από τις μαύρες κουκούλες της στολής.

Χρειάστηκαν ημέρες γυρισμάτων, στη βάση της Μονάδας, στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Πεδίο Βολής, στο σκοπευτήριο του Αστυνομικού Μεγάρου, αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις