Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

«Μέσα» στο… φορτηγό με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η συγκίνηση, τα δάκρυα και… καυγάς (video)

«Μέσα» στο… φορτηγό με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η συγκίνηση, τα δάκρυα και… καυγάς (video)

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες. Αυτή τη φορά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν μπήκε στο ακριβό της διθέσιο αλλά ανέβηκε σε φορτηγό για να κάνει επί τρεις ώρες το γύρω της Αθήνας και να προσφέρει λίγες στιγμές χαράς στους Αθηναίους που παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Κυρίως διαφώνησαν με τη στάση της στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βγήκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τη χαιρετίσει. Όπως ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γρηγόρης, που έβρισε χυδαία τον πρωθυπουργό.

Click4more Η Άλκηστις Πρωτοψάλη απαντά σε όσους την «έκραξαν»: Το δηλητήριό τους ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς

Ή όπως ο Σταμάτης Κρανουνάκης που έγραψε στο Facebook πως «τα πιο ωραία λαϊκά» δεν γράφτηκαν για να παίζονται έξω από το Μαξίμου με δεξιά κυβέρνηση.

Όπως το video που μοιράστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης, ένα video διάρκειας μόλις ενός λεπτού, αποτυπώνει «μέσα» από το φορτηγό τα όσα έζησαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και οι συνεργάτες της.

Δείτε το video

Χθες ήταν μια υπέροχη μέρα που όλοι οι Αθηναίοι δεν θα ξεχάσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μοναδική Alkistis Protopsalti Official, στον Θωμά, στον Πέτρο, στον Παντελή και στην Τώνια για την αισιοδοξία, τα χαμόγελα και τη χαρά που προσέφεραν από τον δρόμο με αγάπη. Και ας διακόπηκε κάποια στιγμή το τραγούδι από τα δάκρυα συγκίνησης. Και κάτι ακόμα: η μουσική ενώνει, δεν διχάζει ποτέ.ΔΑΕΜ Α.Ε.This is AthensΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Technopolis City of Athens

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης am Sonntag, 26. April 2020

Τα δάκρυα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Ο καυγάς για το αν έκανε ή όχι καλά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κι ανέβηκε στο φορτηγό για να περάσει από τις γειτονιές και τα νοσοκομεία της Αθήνας για να τραγουδήσει την «Υπομονή», «Τα Λαϊκά», «Τη Σωτηρία της Ψυχής», άναψε και πήρε και πολιτικές διαστάσεις.

Όμως τα λόγια του συνεργάτη της γνωστής τραγουδίστριας είναι η καλύτερη «απάντηση» σε όλους. Ο Παντελής Ντζιάλας, συμμετείχε παίζοντας κιθάρα στη συναυλία του Σαββάτου, που ξεκίνησε από την Τεχνόπολη και πέρασε από Πετράλωνα, Σεπόλια, Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Κολωνάκι, Σύνταγμα, από τον Ευαγγελισμό και τη Σωτηρία, δυο νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.

Click4more Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλίας Γρηγόρης που έβρισε τον Μητσοτάκη – Τι απάντησε για τον σάλο

Η πρόταση ήταν της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. «Κανένας από  εμάς εκεί πάνω δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα συναντούσαμε. Από την πρώτη μας διαδρομή (Κάτω Πετράλωνα), συγκινηθήκαμε όλοι, εγώ έκλαιγα σχεδόν δέκα λεπτά και η Άλκηστη δεν άντεξε, κάποια στιγμή σταμάτησε από το κλάμα. Δε μπορώ να το περιγράψω. Βλέπαμε τον κόσμο να γελά, νιώθαμε την ψυχική τους ανάταση, συμμετείχαν με ρυθμικά χειροκροτήματα. Αυτό το χειροκρότημα ήταν σαν μια νίκη ζωής», λέει ο Παντελής Ντζιάλας στο ipolizei.gr.

«Για λόγους ασφαλείας δεν είχε ειπωθεί νωρίτερα κάτι, οπότε ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος. Μεγάλοι άνθρωποι έβγαιναν από τα παράθυρα, παιδάκια μας πετούσαν λουλούδια… Δε μπορώ να το εξηγήσω. Ήταν τρομερό. Όλη αυτή η ενέργεια, η αγάπη μας ισοπέδωσε. Ήμασταν κι εμείς απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο.

Είμαι ένας μουσικός, ο οποίος παλεύει να πάρει το επίδομα όπως πολλοί. Επίσης, πολιτικά είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση αλλά αυτό που έγινε σήμερα δεν αφορά την πολιτική. Το αντίθετο. Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική και την τέχνη θα έπρεπε να το καταλάβουν κατευθείαν. Σήμερα μιλούσε η μουσική στη γειτονιά. Αποδείχθηκε ότι η μουσική είναι ασύλληπτο το τι μπορεί να προσφέρει και πόσο  σημαντικό ρόλο παίζει στις ζωές μας και πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος όλο αυτό», τόνισε ο μουσικός και συνεργάτης της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Click4more Η Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό… τραγούδησε στους δρόμους της Αθήνας! (Pics, video)

Και πρόσθεσε: «Τα κανάλια δεν θα δείξουν ποτέ τους ανθρώπους της γειτονιάς που σε ευχαριστούν (γιατί είναι μέσα στην κλεισούρα τους φοβισμένοι και τους δίνεις ένα χαμόγελο). Θα δείξουν τον Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης. Εντάξει. Μην ξεχνάμε όμως το άλλο. Για το άλλο έγινε.

Οι ίδιοι που μίλησαν για τα μέτρα ασφαλείας είμαι σίγουρος ότι είναι οι ίδιοι που τα βρίσκουν υπερβολικά. Ο κόσμος έχει μία τάση να μην ευχαριστιέται με τίποτα. Ο ίδιος άνθρωπος που υποστηρίζει κάτι, μετά υποστηρίζει το αντίθετο, όπως τον βολεύει».

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Κάνε το δηλητήριο, φάρμακο

Αναπάντητο δεν άφησε τίποτα ούτε η ίδια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Εξήγησε γιατί έκανε τη συναυλία στο φορτηγό, για ποιους την έκανε, ευχαρίστησε όσους έκαναν την ιδέα της πράξη και έστειλε μήνυμα σε όσους την έκραξαν: το δηλητήριό τους ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

https://www.instagram.com/p/B_bxLqVghxw/

Με πληροφορίες και από ipolizei.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις