Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Καρέ καρέ το δρομολόγιο που «πρόδωσε» τον 50χρονο κρεοπώλη – Οι 11 κάμερες και οι 3 αντιφάσεις

Μεσολόγγι: Καρέ καρέ το δρομολόγιο που «πρόδωσε» τον 50χρονο κρεοπώλη – Οι 11 κάμερες και οι 3 αντιφάσεις

Οι 11 κάμερες που πρόδωσαν τον 50χρονο κρεοπώλη του Μεσολογγίου, οι 3 βασικές αντιφάσεις που έπεσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ένα ρολό χαρτί υγείας, συνθέτουν το πάζλ των σημαντικότερων στοιχείων που οδήγησαν στην αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας του Μπάμπη.

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία, οι κάμερες σε 11 διαφορετικά σημεία του Μεσολογγίου κατέγραψαν το αυτοκίνητο μάρκας  suzuki samourai του δράστη της δολοφονίας και το ίδιο σε διαφορετικά σημεία από αυτά, που ο ίδιος υποστήριξε ότι βρισκόταν.

Συγκεκριμένα, οι κάμερες: σε μίνι μάρκετ στην οδό Ναυπάκτου, σε φούρνο στον ίδιο δρόμο, σε αποθήκη, σε διαμέρισμα, σε οικία μετά τον κόμβο ΤΕΙ Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς κόμβο Ζεστής, σε κατάστημα μελισσοκομικών ειδών στην περιοχή Ζεστή Μεσολογγίου, κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας της Ιονίας οδού που καλύπτει τον κόμβο Ζεστής, στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής , σε βενζινάδικο στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων και τέλος κάμερα σε φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο βρίσκεται στον Κάμπο Ευηνοχωρίου θέση Κούρταγα, «έπιασαν» το κατηγορούμενο να κυκλοφορεί, ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι την ίδια ώρα ήταν σε τελείως διαφορετικό σημείο.

Οι τρεις αντιφάσεις του δολοφόνου

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία από τις κάμερες και τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, προκύπτουν οι τρεις αντιφάσεις του 50χρονου κρεοπώλη:

Πρώτη: Δήλωσε ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημά του του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι μαύρου χρώματος το οποίο φέρει εξωτερικά ξύλινο κουτί μεταφοράς σκύλου και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως είπε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές, καθώς 3 κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το όχημά του να περνά από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια στην περιοχή Κάμπου.

Δεύτερη: Δήλωσε ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς το μίνι μάρκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές μιας και από κάμερα προκύπτει ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή «Λυομένων», όπου παρέμεινε για 11 λεπτά και ακολούθως κινήθηκε προς το μίνι μάρκετ.

Τρίτη: Ο χρόνος που ο 50χρονος δήλωσε ότι πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά (καθώς είχε αναφέρει ότι παρέλαβε τον 31χρονο την 20:36 και αφίχθη στο μίνι μάρκετ την 21:00 με 21:10), αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Τέλος, όμως, με δεδομένη την κίνηση του πέραν του κόμβου ΤΕΙ, αλλά και την κίνηση του προς την περιοχή «Λυομένων» όπου παρέμεινε για 11 λεπτά, συνολικά η διαδρομή από την παραλαβή του Μπάμπη μέχρι την αποχώρησή του από το μίνι μάρκετ διήρκησε 78 λεπτά.

Το χαρτί υγείας

«Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει αβίαστα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 55 λεπτών, το οποίο δεν δικαιολογείται σύμφωνα με όσα μας έχει αναφέρει ο… για τη διαδρομή και τις κινήσεις που πραγματοποίησε. Όταν αυτό του γνωστοποιήθηκε εκείνος αρχικά δήλωσε ότι παρέλειψε να αναφέρει πως πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση για να κάνει ένα τσιγάρο, χρόνος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 55 λεπτά της ώρας.

Βλέποντας ότι η εκδοχή αυτή δεν μπορεί να γίνει πιστευτή ο… μετά από λίγο ανέφερε ότι πράγματι αφού αποβίβασε τον Μπάμπη δεν μετέβη απευθείας στο κατάστημα… για την αγορά προϊόντων αλλά διήλθε την οικία του, ακολούθως μπροστά από το κατάστημα… και κινήθηκε με κατεύθυνση προς τα Λυόμενα προφασιζόμενος ότι ήθελε να ικανοποιήσει επείγουσα σωματική του ανάγκη.

Δήλωσε ότι δεν μετέβη στην οικία του καθώς εκεί δεν είχε χαρτί υγείας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι παραθαλάσσια όπου τελικά πραγματοποίησε την ανάγκη του είχε χαρτί υγεία στην τσέπη του. Κατόπιν τούτων προς επιβεβαίωση των ανασκευασμένων πλέον λεγομένων του, αποφασίστηκε Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας να μεταβούν με τον … προκειμένου τους υποδείξει το σημείο που αυτός πραγματοποίησε τη σωματική του ανάγκη.

Πράγματι αυτός υπέδειξε σημείο όπου η Ανατολική Περιμετρική Μεσολογγίου τερματίζει στον δρόμο που ανατολικά οδηγεί προς τα … Στο σημείο αυτό έγινε έλεγχος παρουσία του, όμως δεν εντοπίστηκαν ίχνη αφόδευσης ούτε χαρτί υγείας που είχε χρησιμοποιήσει, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι και αυτός ο ισχυρισμός του είναι ψευδής, αποδυναμώνοντας για μία ακόμη φορά το προφίλ και την αξιοπιστία του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις