Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Τα δανεικά, το κυνήγι του θησαυρού και η μοιραία συνάντηση με τον Μπάμπη – Όλη η απολογία του κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Τα δανεικά, το κυνήγι του θησαυρού και η μοιραία συνάντηση με τον Μπάμπη – Όλη η απολογία του κρεοπώλη

Όλη την απολογία στην ανακρίτρια του 50χρονου κρεοπώλη που φέρεται να δολοφόνησε τον Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και στην συνέχεια προσπάθησε να αποκρύψει την αποτρόπαια πράξη του, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχεται την ενοχή του ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι είχε δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο άντρα στο Μεσολόγγι. Παράλληλα πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την απολογία του η οποία διήρκεσε περισσότερο από 6 ώρες.

«Είχα δανειστεί τον Ιούνιο του 2023, 6.500€ και 1.000€ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου του 2023, μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν. 6.500€ μου τα έστειλε σε λογαριασμό επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό και τα 1.000€ μου τα έδωσε στο χέρι στο κρεοπωλείο πριν φύγει για το εξωτερικό. Εγώ αυτά τα χρήματα του τα επέστρεψα όλα στο χέρι και δη 6.500€ μετά της Παναγίας και τα 1.000€ τώρα στις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό γιατί μετά τις γιορτές είχα αυξημένα έσοδα στο κρεοπωλείο και μπόρεσα να μαζέψω τα χρήματα».

Στη συνέχεια ο 50χρονος καλείται να απαντήσει για το ποσό των 3.000 ευρώ το οποίο αναγράφεται στο τετράδιο του Μπάμπη αλλά και για τα όσα έχει πει η μητέρα του θύματος για το ποσό των 17.000 ευρώ που ισχυρίζεται ότι του είχε δανείσει.

Ο κατηγορούμενος απαντά ότι δεν έχει ιδέα για αυτά τα χρηματικά ποσά ενώ στην συνέχεια τονίζει ότι δεν δανείστηκε ποτέ από τον Μπάμπη για λογαριασμό τρίτου προσώπου.

«Ποτέ δεν σύστησα τον Μπάμπης σε κάποιον άλλον για να δανειστεί αυτός από τον Μπάμπη χρήματα. Ο Μπάμπης εξάλλου λόγω του χαρακτήρα του δεν θα δάνειζε χρήματα σε κάποιον που δεν ήξερε».

Στην ανάκριση γίνεται λόγος για τις 4 Ιανουαρίου το βράδυ της οποίας εξαφανίστηκε ο Μπάμπης.

«Το απόγευμα δούλευα στο μαγαζί από τις 16.50 έως τις 20.15. Φορούσα ένα τζιν παντελόνι, μία μπλούζα μακρυμάνικη και ένα μπουφάν. Τα ρούχα αυτά τα φορούσα και όταν έφυγα από το μαγαζί μέχρι που επέστρεψα στο σπίτι. Τα ρούχα αυτά τα έχω δώσει στην αστυνομία».

Αμέσως μετά ο 50χρονος ρωτήθηκε από τις ανακριτικές αρχές για το τι αντικείμενα από το κρεοπωλείο.

«Πήρα από το κρεοπωλείο ένα άζαξ και μία χλωρίνη, τα ήθελα τα πράγματα αυτά για να καθαρίσω το σπίτι επειδή θα ερχόταν την Παρασκευή το μεσημέρι πολιτικός μηχανικός μαζί με τον ιδιοκτήτη να το δουν καθώς επρόκειτο να πουληθεί».

Ακολούθως ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει μιλάει για την συνάντηση που είχε εκείνη την ημέρα με τον Μπάμπη.

«Ο Χαράλαμπος ήρθε στο μαγαζί μου το απόγευμα γύρω στις 17.30 και μου ζήτησε να τον πάω κάπου, χωρίς να μου πει. Εγώ δέχτηκα. Ο Μπάμπης με κάλεσε δύο φορές η τελευταία γύρω στις 20.25. Εγώ δεν θυμάμαι να τον κάλεσα».

Στη συνέχεια ανακριτής του αναφέρει ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε και μία κλήση διάρκειας 12 δευτερολέπτων που πραγματοποιήθηκε στις 6: 25 το απόγευμα εκείνης της ημέρας.

«Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα», ήταν η απάντηση του 50χρονου. Μετά ο 50χρονος μετά από ερώτηση του ανακριτή αναφέρεται στην στιγμή που συνάντησε τον Μπάμπη.

«Είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα. Ούτε φυσίγγια είδα ούτε το κινητό του και  κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα. “Το το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι; Και αυτός μου απάντησε “κάπου, με περιμένει κάποιος».

Στην συνέχεια αφού γίνεται λόγος για δύο άλλα άτομα που έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση, ο κρεοπώλης καλείται να απαντήσει αν είχε πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. «Όχι δεν το είχα πάρει μαζί γιατί έφυγα βιαστικά εκείνη την ώρα», απάντησε.

Αμέσως μετά, ο ανακριτής ρωτάει τον 50χρονο πως εξηγεί το γεγονός ότι ο Μπάμπης από τις 20.37 επιβιβάστηκε στο όχημά του έως και τις 23.49 έκανε χρήση κινητού κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο.  «Εγώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν έχει πάνω του κινητό» είπε ο 50χρονος και πρόσθεσε «εγώ πήγαινα με το αυτοκίνητο όπου μου έλεγε ο Μπάμπης. Στη διαδρομή πριν φτάσουμε στην διασταύρωση των ΤΕΙ μου είχε απαντήσει σε προηγούμενη ερώτηση μου ότι θα τον άφηνα εκεί. Όταν φτάσαμε έκοψα ταχύτητα και τον είδα ότι κοιτούσε έξω από το παράθυρο. Μου είπε συνέχισε και προχωράμε προς το Ευηνοχώρι».

Ο κρεοπώλης μιλάει και για την στιγμή που έφτασαν στο χωράφι με τα φωτοβολταϊκά όπου το όχημά του εντοπίστηκε από τις κάμερες.
“Σε σχέση και με τα φωτοβολταϊκά κει εκεί κάναμε γύρες. Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς. Η βόλτα αυτή κράτησε περίπου 40 με 45 λεπτά”.

Σε ερώτηση του ανακριτή γιατί κάνανε τόσες βόλτες ο φερόμενος ως δράστης απάντησε: «Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς και λίρες και τέτοια πράγματα.

Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό κ με κάποιον από το Αγρίνιο, τα όνομα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν πάει ήδη σε ένα πηγάδι στην περιοχή του ΤΕΙ κοντά σε μια εκκλησία. Ήθελε σε να αγοράσει μηχάνημα για 1.300€ και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο».

Στην συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης επιβεβαίωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά την επόμενη μέρα με τον φίλο του Δ.Κ.αλλά δεν αναφέρθηκε στον Μπάμπη.

Ενώ όσον αφορά στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε στις 5 Ιανουαρίου με τον φίλο του Ι.Ρ. ο οποίος τον παρότρυνε να παραμείνει στο Μεσολόγγι για να βοηθήσει στις έρευνες και εκείνος του απάντησε “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” αναφέρει τα εξής: “Την φράση αυτή την είπα πλην όμως με είχε καλέσει στο τηλέφωνο ένας γείτονάς μου και μου είπε ότι έχει πάει η ασφάλεια στο σπίτι μου και για αυτό το είπα. Δεν θυμάμαι ο Ι.Ρ. να με παρότρυνε να μείνω στο Μεσολόγγι».

Όσον αφορά στο ταξίδι του στο χωριό Κλεπά την επόμενη μέρα της εξαφάνισης θεώρησε όπως φέρεται να είπε ότι το παιδί δεν ήταν εξαφανισμένο και γι’ αυτό δεν επέστρεψε στο Μεσολόγγι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις