Ελλάδα

Μεσσηνία: Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας του διασωληνωμένου βρέφους – «Προξένησα κακώσεις άθελά μου»

«Προξένησα κακώσεις άθελά μου στην προσπάθειά μου να ηρεμήσω και να συνεφέρω το παιδί». Αυτό θα ισχυριστεί στην απολογία του ο 20χρονος πατέρας του 4 μηνών βρέφους από τον Αετό του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Το βρέφος αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με εσωτερικές κακώσεις στο κεφάλι, τραυματισμό στα μάτια και θλάση σε δυο δεξιά πλευρά.

Ο 20χρονος μαζί με την σύντροφό του, με την οποία έχουν αποκτήσει το παιδί, πέρασαν νωρίτερα σήμερα την πόρτα του εισαγγελέα Κυπαρισσίας και ο 20χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. Οι κατηγορίες είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον 20χρονο, οπλοκατοχή από κοινού και καλλιέργεια κάνναβης για ατομική χρήση από κοινού.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ο 20χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, τάισε και κοίμισε το κοριτσάκι του. Λίγο αργότερα, όμως, το παιδί άρχισε να κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορούσε να το ηρεμήσει. Για να το κάνει να σταματήσει το κλάμα, όπως ισχυρίστηκε, έπιασε το παιδί από τις μασχάλες και το ταρακούνησε για 10 με 20 δευτερόλεπτα.

Η υπερασπιστική του τακτική θα βασιστεί πάνω στο ότι προξένησε άθελά του τα τραύματα στο μωρό. Το ζήτημα όμως είναι, πώς το κοριτσάκι έχει κακώσεις στο κεφάλι, αλλά και θλάση σε δυο δεξιά πλευρά.

kyparisia

Ο συνήγορος του 20χρονου, ο Νίκος Αγγελόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «αρνείται την κατηγορία. Στην προσπάθειά του να συνεφέρει το παιδί από μια κρίση με έντονο κλάμα, ο ίδιος άμαθος και σε νεαρή ηλικία προφανώς προξένησε κακώσεις άθελά του στην προσπάθειά του να το ηρεμήσει και να το συνεφέρει. Δεν είχε πρόθεση για οποιαδήποτε βλάβη του παιδιού. Την θέση του συμμερίζεται και η μητέρα του παιδιού. Είναι ράκος και οι δύο και όλοι εύχονται να διαφύγει τον κίνδυνο».

Το Σάββατο ο 20χρονος «μόλις διαπίστωσε ότι το παιδί δεν σταματούσε να κλαίει, ειδοποίησε τηλεφωνικά την σύντροφό του, εκείνη δούλευε και έτρεξε αμέσως στο σπίτι. Όταν είδαν ότι το βρέφος δεν ηρεμεί, από κοινού μετέβησαν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στη συνέχεια στην Καλαμάτα και από εκεί στην Αθήνα. Το παιδί το συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του» μας μεταφέρει ο κ. Αγγελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πουλάω μόνο ρουμάνικα αρνιά και κατσίκια» – «Η εκτίναξη των τιμών οδηγεί στην αγορά εισαγόμενων» λένε ιδιοκτήτες κρεοπωλείων
Στη Βαρβάκειο αγορά, οι τιμές για ολόκληρο αρνί και κατσίκι κυμαίνονται περίπου από 12 έως 14 ευρώ το κιλό, επίπεδα αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία
Οι τιμές στα αρνιά 10
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη 
«Θεωρώ περιττό να διευκρινίσω ότι σε βάρος μου δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία και δεν έχω κληθεί από κανέναν για εξηγήσεις, τις οποίες ευχαρίστως θα παρείχα», αναφέρει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Κακούσης: Δυο μήνες μετά δεν έχει έρθει στα χέρια μου το περίφημο πόρισμα Βουρλιώτη