Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεσσηνία: Διασωληνωμένο με κακώσεις στο κεφάλι και θλάση στα πλευρά το 4 μηνών βρέφος

Μεσσηνία: Διασωληνωμένο με κακώσεις στο κεφάλι και θλάση στα πλευρά το 4 μηνών βρέφος

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το 4 μηνών βρέφος από τη Μεσσηνία δίνουν οι γιατροί στο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο πατέρας του, που έχει συλληφθεί, κατέθεσε πως το ταρακούνησε για να σταματήσει να κλαίει και έτσι το τραυμάτισε.

Το 4 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε χθες (25.09.2022) στο Παίδων «Αγία Σοφία» σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Το κοριτσάκι έχει εσωτερικές κακώσεις στο κεφάλι, τραυματισμό στα μάτια και θλάση σε δυο δεξιά πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη κι αν επιζήσει το παιδί, πιθανότητα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας, ίσως να μείνει τετραπληγικό.

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και ενδοοικογενειακή βία και σήμερα (26.09.2022) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Καθώς στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης και ένα πιστόλι κρότου (μη λειτουργικό) και φυσίγγια, έχει συλληφθεί και η μητέρα.

Η κατάσταση του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί.

Το ταρακούνησε γιατί δεν σταματούσε να κλαίει!

Ο 20χρονος πατέρας, που δεν ξέρει όλη την αλήθεια για την κατάσταση του 4 μηνών βρέφους, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί αλλά προσπαθούσε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει.

Ο 20χρονος, που κατά το παρελθόν, όπως είπε, είχε εμπειρία με παιδιά γιατί είχε ουσιαστικά μεγαλώσει τον ετεροθαλή αδερφό του, είπε στους αστυνομικούς πως το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τάισε και κοίμησε το κοριτσάκι του. Λίγο αργότερα, όμως, το παιδί άρχισε να κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορούσε να το ηρεμήσει. Για να το κάνει να σταματήσει το κλάμα, όπως είπε, έπιασε το παιδί από τις μασχάλες και το ταρακούνησε για 10 με 20 δευτερόλεπτα!

Όταν είδε ότι το παιδί σταμάτησε να ανταποκρίνεται, ο 20χρονος τηλεφώνησε στην 22χρονη σύντροφό του, λέγοντάς της ότι το κοριτσάκι δεν ήταν καλά. Όταν η μητέρα πήγε στο σπίτι, το παιδί ήταν αναίσθητο και αμέσως το μετέφεραν στο κέντρο Υγείας του δήμου Τριφυλίας, όπου μένει το ζευγάρι. Από εκεί, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί το παιδί στο νοσοκομείο Καλαμάτας και μετά στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Από το νοσοκομείο Καλαμάτας ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το τμήμα ανηλίκων στην Αθήνα.

Οι μελανιές στα πόδια του παιδιού

Το 4 μηνών βρέφος διαπιστώθηκε ότι είχε και μελανιές στα πόδια αλλά ο τραυματισμός αυτός δεν συνδέεται με τα όσα έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πατέρας είπε στους αστυνομικούς ότι είχε πάει το παιδί στον παιδίατρο για να κάνει εμβόλιο και ο γιατρός του είχε ζητήσει να κρατάει τα πόδια του μωρού για να μην αντιδράσει στο τσίμπημα. Αυτό, το επιβεβαιώνει και ο παιδίατρος.

Σύμφωνα με τη σύντροφό του, ο 20χρονος πατέρας αγαπούσε και πρόσεχε το 4 μηνών κοριτσάκι τους. «Δεν πιστεύω ότι το έκανε επίτηδες» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις