Ελλάδα

Μετά τα UAV «σήκωσαν» και F16 οι Τούρκοι – Τέσσερα πέταξαν πάνω από την Κίναρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν το πρωί στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξαν πάλι πάνω από την Κίναρο -ανατολικά της Αμοργού- μετά τη βραδυνή υπέρπτηση ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, πάνω από τη συγκεκριμένη νησίδα ενω το δεύτερο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω και από τον παρακείμενο Γλάρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 25.000 πόδια, στις 09:43 το πρωί.

Τρία λεπτά αργότερα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάλι πάνω από την Κίναρο αλλά και τον Γλάρο (ανατολικά της Κινάρου) στα 19.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 02:56 το πρωί τουρκικό UAV μπήκε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 18.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι κρεάτων από 20 επιχειρήσεις στην Αττική – Βρέθηκε παράνομο εργοστάσιο στο Ίλιον
Ο αρχικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία που εμφανιζόταν στα αρχεία είχε διακόψει τη λειτουργία της
Κατασχεμένα μπιφτέκια από την Περιφέρεια 10
Στο «μικροσκόπιο» τα κενά ασφαλείας στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια μετά την φονική έκρηξη – Το βίντεο ντοκουμέντο και οι συλλήψεις
Απολογούνται σήμερα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο επιβλέπων λειτουργίας της επιχείρησης - Ακόμη ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τη φωτιά
Καπνός