Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

«Μετά τη Φωτιά» στη Βαρυμπόμπη: Το συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει την αναγέννηση του δάσους

«Μετά τη Φωτιά» στη Βαρυμπόμπη: Το συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει την αναγέννηση του δάσους

Το δάσος Βαρυμπόμπης Τατοϊου, ένας από τους πιο περιζήτητους πυρήνες πρασίνου της Αττικής, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» των καταστροφικών πυρκαγιών, που ξέσπασαν τον Αύγουστο του 2021. Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εξειδικευμένου συνεργείου και την αμέριστη υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα, το δάσος «αναγεννάται». Τις προσπάθειες αυτές καταγράφει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ηχηρό το μήνυμα για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον.

«Η κλιματική κρίση είναι το παρόν. Δεν θέλουμε να είναι το μέλλον»

Τον Αύγουστο του 2021, εν μέσω ενός κύματος καύσωνα, δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με συνέπεια να καούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Αμέσως μετά, ξεκίνησε μία εξίσου άνιση μάχη, για άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Προέκυψε η ανάγκη, να ενεργοποιηθούν εμπλεκόμενοι φορείς και να οριστούν ιδιωτικές εταιρείες ως ανάδοχοι αποκατάστασης, για να συμβάλουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στα έργα αυτά.

Στη Βαρυμπόμπη, έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, εξειδικευμένο συνεργείο από δασεργάτες, ειδικούς τεχνολόγους και αναδόχους ένωσε τις δυνάμεις του με την Coca-Cola στην Ελλάδα, με κοινό όραμα, να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον. Η Coca-Cola στην Ελλάδα στήριξε την υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αποκατασταθεί το δάσος Βαρυμπόμπης Τατοϊου, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα, τον Αύγουστο του 2021, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για αναγέννηση της φύσης. Με την αμέριστη συμβολή της, που συμπεριέλαβε δωρεά 1,8 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκαν και παραδόθηκαν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων.

«Η κλιματική κρίση είναι το παρόν. Δεν θέλουμε να είναι το μέλλον». Με αυτό το μήνυμα, η Coca-Cola στην Ελλάδα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης και αναδάσωσης της περιοχής Βαρυμπόμπης. 

Σε συγκλονιστικό βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποτυπώνονται οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς για τη φύση, την κοινωνία και τον άνθρωπο και η σημασία του έργου αποκατάστασης, για τη φύση, την κοινωνία και το μέλλον.  

Στόχος αυτής της αποτύπωσης είναι να μην ξεχαστεί ποτέ η καταστροφή που βιώσαμε και να υπενθυμίζει πάντα την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου, παραδόθηκαν στις 13 Απριλίου κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργου Αμυρά και του Γενικού Γραμματέα Δασών, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις