Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεταγωγή απεξαρτημένου κρατουμένου από τη Χίο στις φυλακές Κορυδαλλού με εντολή Κοντονή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή απεξαρτημένου κρατούμενου από τις φυλακές Χίου στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει».

«Σταθερή πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η ενίσχυση της απεξάρτησης στις φυλακές ως μια δράση που κατ’ εξοχήν συμβάλλει στην αντεγκληματική πολιτική. Η προετοιμασία για μια ζωή χωρίς ουσίες και χωρίς έγκλημα συνιστά βάση για την επανένταξη και συνεισφορά στην προστασία της κοινωνίας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η περίπτωση του εν λόγου κρατούμενου απασχόλησε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία του ΚΕΘΕΑ σύμφωνα με την οποία το δικαστήριο αποφάσισε την εκτέλεση της ποινής του για ερήμην καταδίκες στις φυλακές Χίου χωρίς καμία μέριμνα για τη θεραπεία του στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξης.

Γι΄αυτό το λόγο αποφασίστηκε η μεταφορά του σε δομή απεξάρτησης στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από δικό του αίτημα καθώς εκεί λειτουργεί πρόγραμμα συμβουλευτικό αλλά και απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ ενώ στις φυλακές Χίου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους κρατούμενους που δίνουν μάχη να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε