Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μετάλλαξη Δέλτα: SOS για τις εισαγωγές και τους νέους – Μίνα Γκάγκα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid

Μετάλλαξη Δέλτα: SOS για τις εισαγωγές και τους νέους – Μίνα Γκάγκα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid

Σε δραματικούς τόνους η νέα προειδοποίηση για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, από την οποία κινδυνεύουν κυρίως οι νέοι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται ξανά και ανοίγουν και πάλι οι κλινικές Covid.

Η νέα δραματική προειδοποίηση (η πολλοστή τις τελευταίες μέρες και ενώ τα κρούσματα είναι σε τετραψήφιο αριθμό ξανά) έρχεται από τη Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Οι εισαγωγές όχι μόνο αυξάνονται, οι κλινικές covid ανοίγουν ξανά και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι 30 με 32 ετών!

«Η  μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, σε κλινικές covid», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (15.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη», σημείωσε η Μίνα Γκάγκα. 

Όπως ανέφερε πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά και όπως είπε χαρακτηριστικά αν αρρωστήσουν 10.000, κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

«Φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η Μίνα Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους. 

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι είναι ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις.

  

«Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις