Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Επανεκτίμηση τςη πορείας των κρουσμάτων – Πότε θα πέσουν στα 3.000

Μετάλλαξη Όμικρον – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Επανεκτίμηση τςη πορείας των κρουσμάτων – Πότε θα πέσουν στα 3.000

Για επιβράδυνση της αυξητικής πορείας του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον έκανε λόγο ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο…. έχουμε ακόμα δρόμο προστά μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως τις τελευταίες δύο μέρες παρατηρείται επιβράδυνση, ωστόσο ο δείκτης που δείχνει πόσους μπορεί να επιμολύνει ένας θετικός στον κορονοϊό παραμένει υψηλός, πάνω από το 2%.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, με βάση τον επανυπολογισμό, η κορύφωση του πανδημικού κύματος θα είναι στις 20 με 23 Ιανουαρίου. Ο μέρος όρος των κρουσμάτων θα είναι στα 52.000 με 53.000 και όχι 80.000 όπως είχε παλαιότερα εκτιμηθεί.

«Αυτό είναι θετικό γιατί δείχνει ότι τα μέτρα όσο και λειτουργούν για λίγες ημέρες, έχουν ήδη αρχίσει να έχουν μια επίπτωση, τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης. Πρόσθεσε πως δύο ακόμη παράγοντες σημαντικοί για την πορεία του πανδημικού κύματος είναι η ταχύτατη επώαση της μετάλλαξης Όμικρον και το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του κόσμου ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Τα μοντέλα της ομάδας του κ. Σαρηγιάννη «δείχνουν» 7.000 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο στις αρχές Φεβρουαρίου και 2.000 με 3.000 προς τις 20 Φεβρουαρίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις