Σάββατο, 2 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τη Δευτέρα (06/12) τα αποτελέσματα για τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 αναμένονται τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για τα δύο κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα, που πιθανώς φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα ύποπτα κρούσματα δεν έχουν ανιχνευθεί στην κοινότητα, αλλά πρόκειται για ταξιδιώτες από χώρες της Αφρικής που μετρούν πολλές μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα δεν έχουν βρεθεί από κάποια διασπορά, αλλά από ταξιδιώτες που είναι ήδη περιορισμένοι.

«Πέρα από το κρούσμα στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα που εξετάζουμε, άσχετα με το κρούσμα της Κρήτης. Είναι πολίτες που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες. Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί του Σαββάτου (04.12.2021).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις