Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μετεγγραφές φοιτητών 2016: Που και πως συμπληρώνετε τις αιτήσεις [οδηγίες]

Μετεγγραφές φοιτητών 2016: Που και πως συμπληρώνετε τις αιτήσεις [οδηγίες]

Από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έχουν ξεκινήσει στο https://transfer.it.minedu.gov.gr οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών από σήμερα, και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, καθώς καλούνται οι φοιτητές των ΑΕΙ να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετεγγραφή. Διαβάστε πολιές είναι οι προϋποθέσεις για μετεγγραφή των φοιτητών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ήδη, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής φοιτητών. Η σχετική προθεσμία λήγει την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου www.minedu.gov.gr ) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φοιτητών για τη διαδικασία παρέχονται πληροφορίες για τη διαδικασία των μετεγγραφών με βάση την εγκύκλιο:

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για μεταγγραφές φοιτητών έχουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί:
– είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου–Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους , Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α ́ και Ομάδας Β ́,
– είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση),
– είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων,

Αν οι φοιτητές ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για μετεγγραφές φοιτητών σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 5,7 και 8 του άρθρου 21 του Ν.4332/2015 (Α ́76),δηλώνοντας είτε τα μοριοδοτούμενα κριτήρια της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015, είτε τις περιπτώσεις που ορίζονται στα στοιχεία α και β της παραγράφου 8 του άρθρου 21 του ανωτέρω νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ο αιτών δεν μοριοδοτείται και δηλώνει τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο επιθυμεί να μετεγγραφεί.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους, από την  Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr στην ειδική εφαρμογή  μετεγγραφών.

Τι χρειάζεστε για είσοδο στο σύστημα για τις μετεγγραφές φοιτητών

Για την είσοδό τους  στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό   (password), που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος,στο οποίο φοιτούν. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον οκταψήφιο αριθμό υποψηφίου των Πανελλαδικών εξετάσεων, τον οποίον σε περίπτωση που δεν τον έχουν στη διάθεσή τους δύνανται να τον αναζητήσουν στη Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος  στο οποίο φοιτούν, στο Λύκειο από το αποφοίτησαν ή στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τι δηλώνετε για τις μετεγγραφές

Ο αιτών δηλώνει στην ηλεκτρονική αίτηση προσωπικά του στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας και ένα ή περισσότερα από τα αναφερόμενα στο Κεφάλαιο Γ ́ της παρούσης κριτήρια, για τα οποία δύνανται να μοριοδοτηθεί και τις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα έως δύο (2) διαφορετικών ΑΕΙ, όπου επιθυμεί να μετεγγραφεί. Εφόσον ο αιτών επιθυμεί να μοριοδοτηθεί για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2015 δηλώνει επιπλέον τον ατομικό του Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον ατομικό του Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) -εφόσον διαθέτει καθώς και τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) των γονέων/κηδεμόνων του ή του/της συζύγου.

Στην περίπτωση αυτή ο αιτών επιβεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο) των κατόχων των ανωτέρω ΑΦΜ, όπως αυτά αντλούνται από τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και εμφανίζονται κατά την συμπλήρωση της  ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής. Σε περίπτωση που από τον έλεγχο που θα διενεργηθεί προκύψει ανακριβής καταχώριση των ανωτέρω στοιχείων ή απόκρυψη αυτών, η αίτηση θα απορριφθεί.

Στην ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι μετεγγραφής δεσμεύονται επίσης να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν την συνδρομή των δηλωθέντων κριτηρίων μοριοδότησης. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του Ν. 1599/1986 (Α ́75). Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων μετεγγραφής, ο αιτών απευθύνεται στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος, που φοιτά προκειμένου να λάβει σχετικές οδηγίες.

Δείτε εδώ το εγχειρίδιο χρήσης για τις μετγγραφές φοιτητών

Κατεβάστε εδώ τις Βάσεις Μετεγγραφών 2015

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε