Ελλάδα

Μετεγγραφές φοιτητών: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έχει οριστεί η επόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατά την ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Εξαιρέσεις

Για τις ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, υποβάλλονται αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 έως και τη Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.

Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται από τον αιτούντα την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του υπουργείου προς την Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015.

Η σχετική αίτηση είναι ανηρτημένη και στην ιστοσελίδα του υπουργείου, minedu.gov.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα της Pizza Fan - Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο για να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλα τα υποκαταστήματα - τα 109 υποκαταστήματα και franchise σε ολόκληρη τη χώρα
Pizza Fan: Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα – Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
24
Δολοφονία στις Σέρρες: «Αποκλείω να το έκανε ο γιος, το θύμα μου είχε πει ότι τον παρενοχλούν κάποιοι» λέει γειτόνισσα του πατέρα
«Ο γιος ήταν φοβισμένος, ήθελε να πάει στην αστυνομία, το θύμα όταν έπινε δημιουργούσε φασαρίες και χτυπούσε και τη γυναίκα του, έχουν περάσει δύσκολα», λέει γειτόνισσα του 68χρονου στο newsit.gr
Το θύμα και ο γιος του που κρίθηκε προφυλακιστέος