Ελλάδα

Μετρό, Τραμ κι Ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 09.00 έως τις 17.00 την Παρασκευή ημέρα απεργίας για τα Τέμπη

Με στάση εργασίας συμμετέχουν Μετρό, Τραμ κι Ηλεκτρικός στην απεργία για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε στάση εργασίας προχωρούν Μετρό, Τραμ κι Ηλεκτρικός την Παρασκευή (28.02.25), όποτε συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ, Μετρό, Τραμ κι Ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής προς τη διευκόλυνση του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την ερχόμενη Παρασκευή, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα, όπου η σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους! ! !

Δύο χρόνια παρήλθαν και οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων ακόμη δεν βρήκαν τη δικαίωση (ούτε καν την ηθική) που αρμόζει στην εν λόγω τραγωδία!!! Έτσι, για ακόμη μια φορά το αίσθημα δικαιοσύνης πάει περίπατο, καθώς υπονομεύεται από κάθε είδους κατασκευασμένα συμφέροντα και οι πολίτες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ιδίως για κάποιους όλα επιτρέπονται, αφού η ατιμωρησία είναι για αυτούς δεδομένη, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους με το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας και του ανυπεράσπιστου, έναντι των αυθαιρεσιών. Το παρήγορο στην τραγωδία των Τεμπών, είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο, συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα μέχρι την Τελική Ηθική και Ουσιαστική Δικαίωση, όσα χρόνια και αν περάσουν. Απαιτεί να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους και να χυθεί άπλετο φως στην όποια συγκάλυψη επιχειρούν να καταφέρουν οι άμεσα και έμμεσα «αφανείς» -μέχρι ενός σημείου- αυτουργοί και συνωμότες αυτού του εγκλήματος. . . ! ! !

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό-Ηλεκτρικός-Τραμ), τιμώντας τα θύματα και τις οικογένειές τους, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φλεβάρη, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, μνήμης και αντίστασης!!

Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023»,. αφενός συμμετέχουμε στην κινητοποίηση αυτή, αφετέρου συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου, με ενδιάμεση «διακοπή» της Απεργίας!

Συνεπώς, για τη διευκόλυνση του συλλαλητηρίου, την Παρασκευή 28-2-2025, οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Στις 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας, στο Σύνταγμα, γινόμαστε ένα με το ποτάμι αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας των συνανθρώπων μας! Γιατί η δικαιοσύνη απονέμεται στα δικαστήρια αλλά κατακτιέται στους δρόμους.

Τέλος, καλούμε την Εταιρεία, να μεριμνήσει για τη μέγιστη εξυπηρέτηση του πλήθους και την ομαλή του μετάβαση, μέσω των συρμών και των υπηρεσιών ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο στο Κολωνάκι – Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους
Είχε προγραμματιστεί νέος αιφνιδιαστικός έλεγχος για τον Σεπτέμβριο του 2026, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο μηχάνημα που είχε δηλώσει η γιατρός
Στιγμιότυπο από την είσοδο της κλινικής όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Συγκλονίζει εργαζόμενη του ιατρείου στο Κολωνάκι για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Κανείς μας δεν ακουμπάει το μηχάνημα, μόνο η γιατρός»
«Είμαστε εργαζόμενοι εκεί και προσπαθούσαμε να βγάλουμε το ψωμί μας, είμαστε σε σοκ, ήμασταν στον χώρο αλλά δεν ξέραμε τι γίνεται μέσα» λέει η υπάλληλος
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, με αφορμή το νέο βιβλίο του πρώην προέδρου του Δ.Σ.Α., την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ»
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα