Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέχρι 15 Νοεμβρίου σε ισχύ οι κάρτες Οκτωβρίου

Μέχρι 15 Νοεμβρίου σε ισχύ οι κάρτες Οκτωβρίου

Για λίγες μέρες ακόμα θα ισχύουν οι κάρτες Οκτωβρίου. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χάρτινο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο ΟΑΣΑ λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται στο επιβατικό κοινό, εισηγήθηκε ενιαία παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου. Η παράταση ισχύει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Ο ΟΑΣΑ από σήμερα επιτρέπει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40. Η έκδοση γίνεται στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Τα χάρτινα εισιτήρια έχουν ισχύ μέχρι σήμερα, 6 Νοεμβρίου.

Ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας. Οι ενέργειες αυτές θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι ισχύει

Από σήμερα,  Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς τα εισιτήρια μονής διαδρομής. Δηλαδή τα σημερινά εισιτήρια του 1,40 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί, για ένα διάστημα το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργεί παράλληλα με το χάρτινο εισιτήριο.

Εφόσον έχετε φορτίσει το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, είτε αυτό είναι το πολλαπλό εισιτήριο, είτε η ATH.ENA Card, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επικυρώνοντάς το κατά την πρώτη σας διαδρομή, οποτεδήποτε γίνει αυτή.

Η ισχύς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά με την πρώτη επικύρωσή του (και όχι με την φόρτιση) και πρέπει να το επικυρώνετε σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στα οποία θα επιβιβαστείτε κατά την διάρκεια της ισχύος του.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικύρωνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις