Ελλάδα

Μέχρι αύριο σε ισχύ οι κάρτες Οκτωβρίου

Έως τις 15 Νοεμβρίου ισχύουν οι κάρτες Οκτωβρίου 2017 του επιβατικού κοινού. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι αύριο, 15 Νοεμβρίου το επιβατικό κοινό μπορεί να μετακινείται με την κάρτα Οκτωβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Ο ΟΑΣΑ εδώ και καιρό επιτρέπει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40. Η έκδοση γίνεται στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

Όσα πρέπει να γνωρίζει το επιβατικό κοινό

Εφόσον έχετε φορτίσει το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, είτε αυτό είναι το πολλαπλό εισιτήριο, είτε η ATH.ENA Card, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επικυρώνοντάς το κατά την πρώτη σας διαδρομή, οποτεδήποτε γίνει αυτή.

Η ισχύς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά με την πρώτη επικύρωσή του (και όχι με την φόρτιση) και πρέπει να το επικυρώνετε σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στα οποία θα επιβιβαστείτε κατά την διάρκεια της ισχύος του.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

Ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας. Οι ενέργειες αυτές θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ευθύμης Λέκκας για σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία με τη σεισμική δόνηση της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των δυο αυτών σεισμών ήταν το ίδιο, όχι τόσο ως προς τις διαστάσεις, αλλά ως προς την τρωτότητα των κατασκευών
A rescue dog and a firefighter stand amid rubble at the site of a damaged building following an earthquake, in Pereira, Colombia, August 11, 2026. REUTERS/Luisa Gonzalez