Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μια αγκαλιά η ομογένεια με την οικογένεια του 45χρονου γιατρού που χάθηκε στο Τρίερ – «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

Μια αγκαλιά η ομογένεια με την οικογένεια του 45χρονου γιατρού που χάθηκε στο Τρίερ – «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

Μια αγκαλιά με την οικογένεια του 45χρονου Γιώργου Κομπιλίρη που χάθηκε στο Τρίερ της Γερμανίας τόσο άδικα μαζί με την οκτώ εβδομάδων κορούλα του Βιργινία κάτω από τις ρόμπες του τζιπ που έσπειρε πόνο και θάνατο με έναν μεθυσμένο οδηγό στο τιμόνι, έχει γίνει η ομογένεια. 

Ο πεζόδρομος της ήσυχης αυτής πόλης έχει γίνει τόπος προσκυνήματος και θρήνου για τα θύματα αυτού του περιστατικού. Εκατοντάδες κεριά και σημειώματα αφήνουν γνωστοί και άγνωστοι των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους. Ανάμεσα σε αυτά και ένα σημείωμα στα ελληνικά που γράφει: 

«Βιργινία μου, κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά. Φύλαγε και την μανούλα σου και τον αδερφούλη σου σαν άγγελος που έγινες».

Η οικογένεια του άτυχου Έλληνα οδοντιάτρου είναι συντετριμμένη. «Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» τονίζει χαρακτηριστικά η οικογένεια του Γιώργου Κομπιλίρη και επισημαίνει ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις