Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μια ανάσα από τα Ψαχνά η φωτιά – Κλειστός ο δρόμος για βόρεια Εύβοια – Κάηκε σπίτι στο Κοντοδεσπότι – Εκκενώνεται μοναστήρι – video

Μια ανάσα από τα Ψαχνά η φωτιά – Κλειστός ο δρόμος για βόρεια Εύβοια – Κάηκε σπίτι στο Κοντοδεσπότι – Εκκενώνεται μοναστήρι – video

– Κινείται προς Ψαχνά το ένα μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια
– Σώθηκε την τελευταία στιγμή το χωριό Κοντοδεσπότι, κάηκε ένα σπίτι
– Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο Σταυρός
– Απειλείται και εκκενώθηκε μοναστήρι της περιοχής

Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Εύβοια. Η φωτιά έχει διασπαστεί σε τρία μέτωπα. Τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εκκενώθηκαν. Τώρα εκκενώνεται και η Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου που βρίσκεται στο Μακρυμάλλι. Προληπτικά θα εκκενωθεί και το χωριό. Δυστυχώς το ένα από τα μέτωπα αυτή την ώρα κινείται προς τα Ψαχνά.

Είναι ενδεικτικό ότι η δύναμη της Πυροσβεστικής έχει πολλαπλασιαστεί. Αυτή την ώρα επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού πέντε ελικόπτερα, έξι αεροπλάνα τύπου Canadair και δύο ψεκαστικά τύπου PZL.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική έδωσε μάχη να μην μπει η φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι. Ένα σπίτι κάηκε, ωστόσο Πυροσβέστες και κάτοικοι με αυτοθυσία κατάφεραν να σώσουν το χωριό.

Κλειστός είναι ο δρόμος από Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια για λόγους ασφαλείας των οδηγών αλλά και για τη διευκόλυνση της κίνησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=UHpq3ig-jbw&feature=youtu.be

Η εικόνα από τη μάχη των Canadair με τις φλόγες

https://www.youtube.com/watch?v=iuEOOussaJI&feature=youtu.be

Η εικόνα από την παραλία κοντά στα Ψαχνά

https://www.youtube.com/watch?v=TRi1mLkTxKY

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή, Τάκης Μαρίνης, Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις