Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεκίνησε στη Μητρόπολη το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο μας συνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεκίνησε στη Μητρόπολη το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο μας συνθέτη
MEGA

Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει προς την αιωνιότητα και οι Έλληνες αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν Έλληνα. Κόσμος συρρέει έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να τον αποχαιρετήσει. «Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονται ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Η σορός του κορυφαίου Έλληνα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 16:30′ το απόγευμα, οπότε και έφτασε το φέρετρο με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη υπό τους ήχους της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς».

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του, Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Δείτε βίντεο του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο από την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη:

 

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεχειλίζει η συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.

Click4more: Μίκης Θεοδωράκης: Νέα εμπλοκή για το γραφείο κηδειών που θα αναλάβει την ταφή στα Χανιά

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα, πότε σαν μουσικός, πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δείτε και φωτογραφίες από το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη:

Την Τρίτη (07.09.2021) το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη (08.09.2021) από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης (08.09.2021) θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του μεγάλου μας συνθέτη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων.

Εκεί, την Πέμπτη (09.09.2021) σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Για τον Μίκη Θεοδωράκη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα
Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Ωστόσο υπάρχει νέα εμπλοκή για το γραφείο κηδειών που θα αναλάβει την τελετή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις