Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης – Λουκάς Καρυτινός: Η συναυλία του «Ζορμπά» το ’90 που αποθέωσε ολόκληρη η Ιταλία

Μίκης Θεοδωράκης – Λουκάς Καρυτινός: Η συναυλία του «Ζορμπά» το ’90 που αποθέωσε ολόκληρη η Ιταλία
ΑΠΕ ΜΠΕ

Αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Λουκά Καρυτινό, διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. «Ο Μίκης ήταν ολόκληρος ένας ρυθμός» λέει ο αρχιμαέστρος  της ΚΟΑ.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους ανθρώπους που δεν φεύγουν ποτέ από τη ζωή μας. Θα είναι συνέχεια δίπλα μας. Εμείς, ιδιαίτερα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τού οφείλουμε πάρα πολλά διότι υπηρέτησε την Ορχήστρα μας από την θέση του μουσικού κι από την θέση του αρχιμουσικού και από τη θέση του συνθέτη, φωτίζοντας συνέχεια τον δρόμο μας» λέει ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), Λουκάς Καρυτινός.

«Μαζί με όλο τον κόσμο κι όλη την Ελλάδα θα εμπνεόμαστε συνέχεια από την παρτιτούρα της ζωής του η οποία ήταν γεμάτη νότες, οράματα, πράξη, κι απέραντη αγάπη για την Ελλάδα».

Για τον Λουκά Καρυτινό, οι πρώτες προσωπικές εμπειρίες με τον Μίκη Θεοδωράκη ήταν το 1990 στην Αρένα της Βερόνας όπου διηύθυναν και οι δύο το μπαλέτο του Μίκη «Ζορμπάς», με ακροατήριο 20.000 κόσμο. «Το ίδιο κοινό το οποίο το προηγούμενο βράδυ χειροκροτούσε την όπερα Τόσκα, παραληρούσε μισή ώρα μετά τη λήξη του Ζορμπά», θυμάται ο Λουκάς Καρυτινός και υπογραμμίζει:

«Όταν διηύθυνε ο Μίκης, ήταν ολόκληρος ένας ρυθμός που τον μετέδιδε στο κοινό. Επάλετο ο ίδιος, εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε αυτή τη μεγάλη επικοινωνιακή δυνατότητα να μεταφέρει αυτή τη ρυθμοδότηση, σ’ όλο το κοινό, τον κόσμο με συγκίνηση».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις