Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης – λαϊκό προσκύνημα: Λουλούδια, τραγούδια και «Ζορμπάς» την πρώτη μέρα

Μίκης Θεοδωράκης – λαϊκό προσκύνημα: Λουλούδια, τραγούδια και «Ζορμπάς» την πρώτη μέρα

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που έσπευσε στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μας συνθέτη. Η πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος για τον Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώθηκε στις 20:00 το βράδυ και η διαδικασία απόδοσης φόρου τιμής στον μεγάλο Έλληνα θα συνεχιστεί την Τρίτη (07.09.2021).

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα από τον κόσμο που συνέρρευσε τη Δευτέρα (06.09.2021) στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του, Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Δείτε βίντεο του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο από την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών:

 

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεχείλισε η συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών

Από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα ήταν ο γιος του μουσικοσυνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα, πότε σαν μουσικός, πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Click4more: Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό θα είναι το μνήμα του – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Δείτε και φωτογραφίες από το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη:

Μίκης Θεοδωράκης: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα – Εμπλοκή στην κηδεία

Το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 19:00, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Click4more: Μίκης Θεοδωράκης: Δωρεάν μετακίνηση για την κηδεία του στα Χανιά

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Στο παρά 1′ πάντως έχει παρουσιαστεί νέα εμπλοκή – αυτή τη φορά για το γραφείο κηδειών που θα αναλάβει την τελετή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις