Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στον Πειραιά για το τελευταίο «αντίο»

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στον Πειραιά για το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την Κρήτη και τα Χανιά ξεκινά ο Μίκης Θεοδωράκης από το λιμάνι του Πειραιά.

Το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την Κρήτη και τα Χανιά ξεκινά ο Μίκης Θεοδωράκης από το λιμάνι του Πειραιά.

Υπό τις ιαχές “αθάνατος” και τον εθνικό μας ύμνο, λίγα λεπτά πριν τις επτά το απόγευμα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, το όχημα που μεταφέρει στην Κρήτη τη σορό του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εκεί βρέθηκε και η φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά, παίζοντας ορισμένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου της πόλης, το όχημα με τη σορό επιβιβάστηκε πρώτο στο πλοίο της γραμμής, ενώ στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί,  οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.

 

Αποχαιρετισμός με τραγούδια έξω από τη Μητρόπολη

Ούτε στιγμή δεν ήταν μόνος ο Μίκης Θεοδωράκης στο ύστατο αντίο. Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών, τραγουδώντας, μπροστά στη Μητρόπολη Αθηνών, στην τρίτη και τελευταία ημέρα του λαϊκού προσκυνήματος στον μεγάλο μας συνθέτη.

Λίγο πριν ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκινήσει για το ταξίδι στην πατρογονική γη, τον Γαλατά Χανίων, χιλιάδες πολίτες, κάθε φύλου και ηλικίας, βρέθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Γεμάτοι συγκίνηση αλλά και σεβασμό, τον ξεπροβόδισαν με αγαπημένα και μυριοτραγουδισμένα κομμάτια του μέγιστου μουσουργού.

Παρακολουθήστε τις συγκινητικές στιγμές έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για τον Μίκη Θεοδωράκη όπως τις κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής του ALPHA «Tlive» με την Τατιάνα Στεφανίδου:

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα τον αποχαιρετά στην Μητρόπολη Αθηνών

Tην ώρα που μεταφερόταν το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, έξω από τη Μητρόπολη, στα σκαλοπάτια ήταν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για να αποχαιρετήσει αυτόν που ήθελε να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Επικήδειο εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ τον Έλληνα συνθέτη αποχαιρέτισε συγκινημένος και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί την Πέμπτη (09.09.2021) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά Χανίων, για να παραστεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φτάσει στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021), στο λιμάνι της Σούδας.

Με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, η σορός του μεγάλου μας συνθέτη θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα και στις 13:00 το μεσημέρι στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του Γιάννη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις