Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο – Παρούσα και η Μαργαρίτα

Μίκης Θεοδωράκης: Τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο - Παρούσα και η Μαργαρίτα
Φωτογραφία Zarpanews

Σαράντα ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα και στα Χανιά τελέστηκε σήμερα (09.10.2021) το μνημόσυνό του, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τον τιμήσει.

Στο μνημόσυνο, εκ μέρους της οικογένειας του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρέστη η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του Γιώργος, με τις οικογένειες τους, αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Αγοραστάκης και άλλοι.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τη διοργάνωση της τελετής έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου έχει ετοιμάσει ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του Μίκη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις