Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Θα δοθεί το όνομά του στην οδό Ιλισίων στην Κηφισιά

Η οδός Ιλισίων στην Κηφισιά, δηλαδή ο κεντρικός δρόμος που αποτελεί δυτική είσοδο στην πόλη και μάλιστα «πέφτει» πάνω στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου θα μετονομαστεί σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτή την εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου και της Περιφέρειας, τονίζοντας πως «ακούγοντας τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένιωσα ότι οφείλουμε κάτι μεγαλύτερο, κάτι περισσότερο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές προς εκείνον, που προσέφερε ανεκτίμητα στον Πολιτισμό και στην αυτογνωσία μας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης της Κηφισιάς και την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Δήμο βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο μουσουργό, με τη συμβολή του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την επίθεση στο σπίτι Ντογιάκου: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή απειλής»
«Η στοχοποίηση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πλήττει μόνο τα πρόσωπα αλλά τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής πολιτείας»
Επίθεση από αγνώστους στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα
Τι κρύβεται πίσω από το βίντεο στη Λακωνία που δείχνει γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα να περπατάει ξυπόλητη
Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο καταστήματος της περιοχής προκειμένου να τη λύσει, αλλά όταν την ρώτησε ποιος την έδεσε και γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν έδωσε σαφή απάντηση
Η γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα 18
«Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη»: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, δύο κορυφαία προγνωστικά μοντέλα συγκρούονται ανοιχτά, δίνοντας όχι απλώς διαφορετικές ποσότητες βροχής, αλλά διαφορετικό τύπο καιρού για την Ελλάδα»
Λιμάνι