Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Κατέρρευσε η μητέρα του – “Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο Μπάρκας”

Μικρός Μπεν: Κατέρρευσε η μητέρα του – “Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο Μπάρκας”

Δεν άντεξε άλλη μια άκαρπη έρευνα. Δεν άντεξε το γεγονός πως πάλι δεν της δόθηκε απάντηση για το συνέβη στο παιδί της πριν από 25 χρόνια. Η μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα γυρίσει ξανά στην Αγγλία και θα ζει στον ίδιο εφιάλτη: να μην ξέρει τι έγινε και που είναι το παιδί της. Και νιώθει οργή γιατί κάποιοι γνώριζαν και δεν μίλησαν.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα ερευνών, ευρήματα, εικασίες, σενάρια, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ αποφάσισε να ολοκληρώσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν στην Κω. Καμία απάντηση δεν δόθηκε στα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια του παιδιού που χάθηκε στις 24 Ιουλίου 1991 ενώ έκανε διακοπές στο ελληνικό νησί.

Η Κέρι Νίνταμ βρέθηκε στην Κω για να επισκεφτεί το χώρο όπου γίνονταν οι έρευνες και κυρίως για να ευχαριστήσει τους Βρετανούς αστυνομικούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα για να βρουν τα οστά του γιου της. Για να της δώσουν ένα τέλος, έστω και το χειρότερο δυνατό. Δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα, την απόγνωση ούτε και την οργή της για τον άνθρωπο που λέγεται πως ίσως κατά λάθος να σκότωσε τον γιο της αλλά δεν μίλησε ποτέ. Ο Μπάρκας ήξερε είπε. «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση», πρόσθεσε.

Όταν έφτασε στο σημείο όπου τις προηγούμενες μέρες γίνονταν οι έρευνες, δεν άντεξε. Και κατέρρευσε στην αγκαλιά της μητέρας και του πατέρα της που τη συνόδευαν. Επέστρεψε στο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια χάθηκε ο μικρός Μπεν. Η αστυνομία πιστεύει πως το παιδί σκοτώθηκε, πως καταπλακώθηκε από μπάζα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που έκανε στο χωράφι εκείνη την ημέρα ο Κωνσταντίνος Μπάρκας. Αλλά τίποτα που να το αποδεικνύει δεν έχει βρεθεί.

Με τα δάκρυα να κυλούν συνεχώς στο πρόσωπό της, η Κέρι Νίνταμ δεν μπορεί να πιστέψει πως απάντηση για το συνέβη στον Μπεν, δεν θα πάρει ούτε αυτή τη φορά. «Θα “έσκιζα” το νησί για να τον βρώ. Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω που είναι» λέει η 43χρονη μητέρα. Και για ακόμη μια φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι, να το πει.

«Ξέρουν ότι έχει πεθάνει αλλά δεν μπορούν να τον βρουν» είπε λίγο αφού ευχαρίστησε τα μέλη της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κω αναζητώντας τον χαμένο της γιο. «Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω αντίο όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ’ ό,τι τώρα.

Δεν έφυγε από την Κω, δεν τον πήρε κανείς, άρα είναι κάπου εδώ. Πιστεύουν πως είναι εδώ αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τα χωράφια του καθενός ή τα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να “σκίσω” το νησί για να τον βρώ. Κάποιος ξέρει που είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρώ. Ξέρουμε πως είναι νεκρός αλλά πρέπει να τον βρούμε. Δεν είναι εκεί που τον άφησα. Κάποιος ξέρει που είναι.

Κάποιος άλλος τον έβαλε εκεί και δεν μπορώ να του πω αντίο μέχρι να μάθω ακριβώς που είναι. Σας παρακαλώ, αφήστε με να πω αντίο στον γιο μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω εκεί, στο νησί. Πρέπει να τον βρώ. Να τον πάρω κάπου όπου θα βρει γαλήνη, όπου θα βρώ κι εγώ γαλήνη, όπου θα μπορώ να πενθήσω», είπε η Κέρι Νίνταμ, που αναζητούσε παρηγοριά στην αγκαλιά του πατέρα της Έντι και της μητέρας της Κριστίν.

Οι γονείς της ήταν εκείνοι που πρόσεχαν τον Μπεν όταν εξαφανίστηκε εκείνο το μοιραίο μεσημέρι του Ιουλίου το 1991. «Είπα στον πατέρα μου πως δεν φταίει» είπε η Κέρι Νίνταμ. Αλλά ο πατέρας της δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό του. «Με συγχωρείς, με συγχωρείς» είπε στην κόρη του, μη μπορώντας να αντέξει το γεγονός πως επέστρεψε στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Η οικογένεια βρέθηκε στην Κω το Σαββατοκύριακο. Η Κέρι Νίνταμ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γυρίσει στο νησί αν δεν βρεθεί ο γιος της. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Μπεν καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε από εκσκαφέα τον οποίο χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, που πέθανε πέρυσι. Οι Βρετανοί αστυνομικοί πιστεύουν πως το άψυχο κορμάκι του Μπεν μεταφέρθηκε από το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής, σε άλλη περιοχή. Αλλά μετά από εβδομάδες ερευνών και στα δυο σημεία, τίποτα δεν βρέθηκε.

Η Κέρι Νίνταμ υποστήριξε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι νέες έρευνες, προέκυψαν νέες πληροφορίες για τον Μπάρκα. «Άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή έρχονταν μέρα με την ημέρα και επιβεβαίωναν πως η δεύτερη περιοχή ερευνών ήταν εκεί όπου ο “Ντίνο” πάντα μετέφερε χώματα από τον Ηρακλή, αμέσως μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Δεν θα μπορούσε να είναι από άλλη δουλειά γιατί μόνο σε εκείνο το σημείο εργαζόταν. Κάποιος πήρε το μυστικό στον τάφο του. Η αστυνομία το πιστεύει αυτό.

Έχουν αρκετές πληροφορίες για να ξέρουν τι έγινε. Κάποιος άλλος έδωσε πληροφορίες, κάποιος που ήταν έφηβος και εργαζόταν για τον Ντίνο. Έμαθε για τον Μπεν και ρώτησε τον Ντίνο μερικές φορές και συνέχιζε να λέει “δεν είναι δυνατόν” αλλά μετά, το 2012, το ίδιο πρόσωπο ρώτησε ξανά τον Ντίνο και παραδέχτηκε “δεν ξέρω σίγουρα, αλλά ναι είναι πιθανό”. Ο Ντίνος ήξερε. Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση».

Πηγή – Φωτογραφίες: Mirror

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε