Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Οργισμένος ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα! “Δεν σκότωσε ο πατέρας μου τον Μπεν”

Μικρός Μπεν: Οργισμένος ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα! “Δεν σκότωσε ο πατέρας μου τον Μπεν”

«Ελπίζω να καεί στην κόλαση» είπε η μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ αναφερόμενη στον Κωνσταντίνο Μπάρκα, τον χειριστή εκσκαφέα που φέρεται να καταπλάκωσε και να σκότωσε κατά λάθος τον 21 μηνών γιο της τον Ιούλιο του 1991. Ο γιος του εκλιπόντα, Βαλάντης, περνά στην αντεπίθεση και οργισμένος δηλώνει πως ο πατέρας του, δεν σκότωσε τον μικρό Μπεν.

Ο Βαλάντης Μπάρκας δηλώνει εξοργισμένος γιατί ο πατέρας του, που έφυγε από τη ζωή πριν από σχεδόν ένα χρόνο νικημένος από τον καρκίνο, έχει στιγματιστεί ως δολοφόνος του ανήλικου αγοριού χωρίς ίχνος απόδειξης. Και κάλεσε τη μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, να προσέχει τα λόγια της όταν “καταδίκασε” τον πατέρα του να «καεί στην κόλαση» για την συγκάλυψη του θανάτου του γιου της.

«Η Κέρι θα έπρεπε να ντρέπεται. Είμαστε πολύ αναστατωμένοι για όσα είπε για τον πατέρα μου, όπως ότι θα έπρεπε να καεί στην κόλαση» είπε ο Βαλάντης Μπάρκας σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Daily Mail. «Πάντα σεβόμασταν την Κέρι Νίνταμ. Θα της ζητούσα να είναι πιο προσεκτική σε όσα λέει. Δεν έχουμε τίποτα με τον βρετανικό λαό. Γιατί προσπαθεί να μας προβοκάρει λέγοντας κάτι τέτοιο; Όλο αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωσε σε όλη την οικογένειά μας. Για τη μητέρα μου, για τους φίλους και τους γείτονές μας. Κατανοώ την απόγνωσή της αλλά θα πρέπει να κατηγορεί όλους τους άλλους και όχι τον πατέρα μου, που έχει πεθάνει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του», σημειώνει.

Όπως δηλώνει, η οικογένειά του έχει συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του παιδιού με τους ερευνητές που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν. Αλλά, όπως τονίζει, δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του γιατί ο πατέρας του «σύρθηκε στη λάσπη» κατηγορούμενος πως σκότωσε τον Μπεν και πήρε το μυστικό στον τάφο του.

«Έχουν περάσει 25 χρόνια και δεν έχουν βρει τίποτα, ούτε ίχνος απόδειξης για να στηρίξουν αυτές τις κατηγορίες κατά του πατέρα μου. Ο πατέρας του κατηγορείται ως φονιάς ενός παιδιού και η φωτογραφία του δημοσιεύεται παντού χωρίς ούτε ένα ίχνος απόδειξης. Έμεινα ήρεμος μέσα σ’ όλα αυτά. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε (την επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μπεν). Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς έναν νεκρό. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει και το όνομά του σύρεται στη λάσπη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που τον σέβονταν όλοι. Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος από τον πατέρα μου και ο Θεός πάντα θέλει τους καλούς κοντά του» λέει στη Daily Mail ο Βαλάντης Μπάρκας.

«Κατηγορήθηκε (ο Μπάρκας) ότι έτρεμε και ήταν νευρικός αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν ο πατέρας μου έφυγε από το γραφείο του ανακριτή (σ.σ. το 1991) ήταν ήρεμος. Γνώρισα τον (επικεφαλής των ερευνών) Τζο Κάζινς. Είναι ευπρόσδεκτος να ψάξει όλο το νησί. Απάντησα σε κάθε ερώτηση μου μου έκανε» είπε ο Βαλάντης Μπάρκας.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ μαζί με τους γονείς της όταν επισκέφτηκε το σημείο των ερευνών - Φωτογραφία Mirror

Το όνομα του Κωνσταντίνου Μπάρκα επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάϊο όταν ένας μάρτυρας, που διατήρησε την ανωνυμία του, υποστήριξε στην αστυνομία πως ο Μπάρκας είχε σκοτώσει τον Μπεν κατά λάθος, ενώ έκανε χωματουργικές εργασίες σε χωράφι κοντά στο σπίτι όπου έμενε η οικογένεια Νίνταμ κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Κω τον Ιούλιο του 1991.

Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του άνδρα αυτού, το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου 1991 ο Μπεν έτρεχε στο χωράφι και ο Μπάρκας δεν τον είδε μέσα στη σκόνη και τα χώματα, τον πάτησε με τον εκσκαφέα και με τις τύψεις να τον έχουν κυριεύσει, τον έθαψε κάτω από τα μπάζα.

Η μαρτυρία του θεωρήθηκε αξιόπιστη. Και επί 21 μέρες, οι Βρετανοί ερευνητές που επέστρεψαν στην Κω για ανασκαφές μετά από τέσσερα χρόνια, αναζητούσαν απαντήσεις. Έψαχναν τα οστά του παιδιού. Αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν ένα μεταλλικό αυτοκινητάκι που ίσως να ήταν ένα απ’ αυτά που του είχε αγοράσει η γιαγιά του για να παίζει. Αυτή η ανακάλυψη, μόλις λίγα 24ωρα πριν πέσει η αυλαία των νέων ερευνών, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Μπεν καταπλακώθηκε από τον εκσκαφέα και θάφτηκε σε άλλο σημείο, μάλλον εκεί όπου βρέθηκε το αυτοκινητάκι.

Το παιχνίδι βρέθηκε στο δεύτερο σημείο όπου γίνονταν έρευνες, σε σημείο όπου ο Μπάρκας ξεφόρτωνε μπάζα την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν. Η μητέρα και η γιαγιά του μικρού αγοριού δηλώνουν “σχεδόν σίγουρες” πως αυτό είναι το αυτοκινητάκι του Μπεν.

Ο επικεφαλής των ερευνών Τζο Κάζινς ενημερώνει τους δημοσιογράφους στην Κω - Φωτογραφία InTime

Πηγή: Daily Mail

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε