Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα: Κάνουμε κάθε προσπάθεια να καλύψουμε προσωπικό και ανάγκες στο ΕΣΥ

Εξαδάκτυλος
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στην προσπάθεια που γίνεται να μπει και άλλο προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ σημείωσε πως για τα περιστατικά κορονοϊού, υπάρχει βοήθεια και από τον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα (25.10.2021) στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «γίνεται προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο» και εξέφρασε και πάλι την ανησυχία της για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, λέγοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

Σχετικά με την ενημέρωση για την εκστρατεία εμβολιασμού στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι περιμένει καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή εκστρατεία και παράλληλα τόνισε ότι αν υπάρχουν προτάσεις για καλύτερους τρόπους ενημέρωσης, τότε θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η κ. Γκάγκα.

Ακόμη, αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, στην οποία γιατροί θα απαντούν σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό και παράλληλα θα υπάρχει και ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στα ραντεβού των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και τη χορήγηση της τρίτης δόσης, η κ. Γκάγκα είπε ότι όλα πάνε καλά.

«Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις