Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν πληρωθεί οι τακτικές εφημερίες των γιατρών

Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα

Με αφορμή την τετράωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη(22.6.2022) οι νοσοκομειακοί γιατροί, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα έσπευσε να σημειώσει πως οι τακτικές εφημερίες θα πληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τα μέσα της επόμενης, θα έχουν καταβληθεί οι τακτικές εφημερίες που οφείλονται στο ιατρικό προσωπικό.

Η ίδια σημείωσε πως η καταβολή τους θα ξεκινήσει άμεσα:

“Μετά τη ψήφιση του Νόμου αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών”, ανέφερε συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωσή της.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 22/06/22, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 09:00.

Οι γιατροί απαιτούν:

  • Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις