Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα: Όλες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι

Μίνα Γκάγκα: Όλες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι
Φωτογραφία αρχείου

Την αξία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των νοσηλευομένων στο “Σωτηρία”, που έδωσε η Μίνα Γκάγκα, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

«Ο ΕΟΔΥ έχει μια νέα πλατφόρμα που συνδέει το ΑΜΚΑ των νοσηλευομένων με το εμβολιαστικό τους ιστορικό. Όλες οι εισαγωγές είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Στη Μονάδα 84 κρεβάτια, όχι όλοι διασωληνωμένοι, μη εμβολιασμένοι. Αυτό συνέβη και στην Αγγλία. Και ήδη 3-4 βδομάδες μετά την πρώτη δόση είχαν μειωθεί κατά 70% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μετά τη δεύτερη δόση είχαμε μια εισαγωγή, που δεν είχε προλάβει να περάσει το 15μερο και να αναπτυχθεί ανοσία. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 80-90% που αγγίζει το 100% για τις μονάδες. Κάποιος που έχει σοβαρό πρόβλημα, ή άνθρωποι που δεν ανέπτυξαν ανοσία μπορεί να νοσηλευτούν. Όσοι εμβολιαστούν θα γλιτώσουν τη ζωή τους και την ταλαιπωρία της βαριάς νοσηλείας», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες απέναντι στα εμβόλια, τόνισε: «Τα νέα πράγματα φοβίζουν πολύ κόσμο. Υπάρχει και μια λάθος διαχείριση του θέματος από κάποιους ανθρώπους που έχουν δύναμη τοπικά. Μια ηγετική φιγούρα που έχει την αποδοχή της κοινωνίας που οδηγούν τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με το θέμα του εμβολίου και να πείσουν και τους γύρω τους».

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις