Σάββατο, 22 Ιουν.
29oC Αθήνα

Μητέρα 12χρονου για την επίθεση από 14χρονο σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας: «Δεν είναι η πρώτη φορά»

Μητέρα 12χρονου για την επίθεση από 14χρονο σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας: «Δεν είναι η πρώτη φορά»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος μου πέφτει θύμα βίας στο συγκεκριμένο σχολείο. Πριν από κάποιο καιρό σε μία σχολική εκδρομή είχαν λογοφέρει τα παιδιά μεταξύ τους και ένα παιδί έπιασε από τον λαιμό τον δικό μου. Μπήκαν κάποιοι στη μέση για να τους σταματήσουν» περιγράφει η μητέρα του 12χρονου μαθητή από τη Θεσπρωτία, καταγγέλοντας επίθεση από έναν 14χρονο στο προαύλιο του σχολείου.

«Γύρισε μετά στο σπίτι και είχε μελανιές στον λαιμό. Δεν με είχε ενημερώσει κανένας από το σχολείο. Θα μπορούσε να είχε πνιγεί. Τιμωρήθηκαν με αποβολή και τα δύο παιδιά. Με το συγκεκριμένο παιδί έγινε και άλλο περιστατικό μετά που λογόφεραν και σπρώχτηκαν μεταξύ τους. Και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση» λέει η μητέρα του 12χρονου μαθητή από το σχολείο της Θεσπρωτίας.
«Και τώρα χθες το πρωί είχαμε το νέο περιστατικό με άλλο παιδί με το οποίο μάλωσαν και χτύπησε τον γιο μου με μπουνιά στο πρόσωπο και χτύπησε στη γνάθο. Δεν καταλάβαμε ακριβώς πως έγινε. Και κάποιο παιδί το βιντεοσκόπησε όλο. Όμως εμείς μιλήσαμε με το παιδί που το βιντεοσκόπησε και μας είπε ότι το διέγραψε το βίντεο» καταλήγει.

Ο πατέρας του 12χρονου, κάνει λόγο για ανοχή στα όσα συμβαίνουν και εκφράζει τους φόβους του για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον…

«Διακρίνω μια ανοχή σε όλα αυτά που γίνονται και εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι να στείλω ξανά το παιδί μου στο σχολείο. Τις άλλες φορές είχε γυρίσει από το σχολείο στο σπίτι με μελανιές, τώρα χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργείο για διπλό κάταγμα στη γνάθο, τρομάζω στην ιδέα την επόμενη φορά μήπως έχουμε χειρότερα. Φοβάμαι μη χτυπήσει το τηλέφωνο και ακούσω ότι άνοιξε κεφάλι και ότι έμεινε στον τόπο το παιδί. Μάλιστα ο διευθυντής μου είπε ότι δεν έγινε κάτι φοβερό, λίγο αίμα βγήκε. Και καταλήξαμε σε χειρουργείο. Και αισθάνεται και άσχημα το παιδί που κάποιος τα βιντεοσκοπούσε όλα αυτά. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο, φοβάται, πονάει».

Ο 12χρονος μαθητής γυμνασίου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα με διπλό κάταγμα στη γνάθο και αύριο Παρασκευή (23/5/24) αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις