Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου στο Live News: Η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί δύο φορές από συγγενικό πρόσωπο

Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου στο Live News: Η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί δύο φορές από συγγενικό πρόσωπο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με νέες πληροφορίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η κ. Χριστίνα, φίλη της οικογένειας, ανέφερε ότι η μητέρα της 33χρονης ήταν εκείνη που μεσολάβησε για να νοικιάσει η κόρη της το ισόγειο της σπιτονοικοκυράς.

«Μόνη της μας είχε αναφέρει ότι δούλευε σε μία κυρία, φρόντιζε την κυρία Ευγενία. Της πήγαινε φάρμακα και ότι χρειαζόταν. Όταν παντρεύτηκε το παιδί της, η Ρούλα, μίλαγε με την κυρία Ευγενία και της είπε “εάν θέλει μπορεί να έρθει να με προσέχει και να της γράψω το σπίτι επάνω να μείνουν”. Παντρεύτηκε το παιδί και πήγαν εκεί να μείνουν και φρόντιζε η Ρούλα την ηλικιωμένη. Η μαμά της όμως ήταν η πρώτη που φρόντιζε την κυρία Ευγενία», είπε.

Με παρέμβασή της στην εκπομπή, η Ελένη Λεγάτου, μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε λόγο για ανακρίβειες και ψέματα.

«Αυτές οι ανακρίβειες και αυτά τα ψέματα πώς τα βγάζετε στον αέρα; Να μου φέρετε μπροστά μου την κ. Ασημακοπούλου (σ.σ. δημοσιογράφος) και η μάρτυρας να γυρίσει να δείξει το πρόσωπό της».

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε για τη δουλειά της στον δήμο της Πάτρας.

«Είμαι στον δήμο από το 2000, ήμουν στο ‘κατ’ οίκον υποστήριξη’. Μετά από μεγάλο ατύχημα, πήρα αναρρωτική άδεια και μετά την άνευ αποδοχών γιατί ξεπέρασα τους μήνες που μπορούσα να πάρω αναρρωτική».

Σχετικά με την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, είπε:«Δεν την ήξερα, ούτε στο πρόσωπό της καθόλου. Ποτέ δεν πήγα σπίτι της, δεν μπορούν να λέγονται τέτοια ψέματα στον αέρα».

Η μητέρα της 33χρονης προέβη σε μια αποκάλυψη σχετικά με την Τζωρτζίνα και την καταγγελία ότι το 2014 η Ρούλα κακοποίησε την κόρη της.

«Το ίδιο μου το παιδί πήρε το παιδί της. Το είχε αφήσει κάπου, σε συγγενικό πρόσωπο και πήγε και την πήρε και την βρήκε μελανιασμένη. Την πήγε στο Καραμανδάνειο και την εξέτασαν οι γιατροί. Αυτό έγινε δύο φορές από το ίδιο πρόσωπο. Η Ρούλα δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτό».

Σε ερώτηση του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της 33χρονης άλλαξε ύφος και προκλήθηκε ένταση.

Η κ. Ελένη Λεγάτου εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητική, αφού επιτέθηκε και στον παρουσιαστή της εκπομπής, Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά και τη δημοσιογράφο της εκπομπής LIVE NEWS, Ελένη Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε «ντρέπομαι για τα τόσα χρόνια που είστε ρεπόρτερ και λέτε τέτοια ψέματα».

Στη συνέχεια, το λόγο ζήτησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ωστόσο η κ. Λεγάτου απάντησε πως «δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί σας. Ούτε ερώτηση, ούτε τίποτα».

Τέλος απείλησε με μήνυση τη δημοσιογράφο, Ελένη Ασημακοπούλου, αλλά και τη ανώνυμη καταγγέλλουσα που μιλούσε στην εκπομπή.

«Έχω τον πόνο των τριών εγγονιών, έχω την κόρη μου που είναι αθώα και είναι στη φυλακή και βγαίνει κάθε κυρία με πίσω την πλάτη να με κατηγορήσει για την εργασία μου; Είναι ντροπή».

«Η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δυο φορές»

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», εν γνώσει όλων των συγγενών η μητέρα της Τζωρτζίνας είχε πάει στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο για κάποια κακοποίηση που είχε κάνει άλλο πρόσωπο κατά της 9χρονης.

Στη συνέχεια άλλο πρόσωπο, που γνώριζε την οικογένεια, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με αποτέλεσμα να επισκεφτεί την οικογένεια κοινωνικός λειτουργός. Όμως τα στοιχεία δείχνουν πως ουδέποτε έγινε έρευνα και ότι ο κοινωνικός λειτουργός γνωμάτευσε ότι δεν συνέβαινε κάτι κι όλα πήγαιναν καλά.

«Εδώ υπάρχουν κενά. Υπάρχουν προφανώς ψεύδη, υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για ένα παιδί που φαίνεται να δολοφονήθηκε», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όλα δείχνουν πως θα πρέπει να ερωτηθεί το Καραμανδάνειο νοσοκομείο για τα ίχνη της κακοποίησης κι αν απευθύνθηκαν σε κάποια αρχή, καθώς και να διερευνηθεί το τι θα μπορούσε να είχε γίνει που θα μπορούσε να αποτρέψει όσα ακολούθησαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις