Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Τι έλεγε στο Live News για τον κορονοϊό και τις μάσκες (video)

Μητροπολίτης Λαγκαδά

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, που εκοιμήθη σε ηλικία 62 ετών είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2. Στις 26 Οκτωβρίου είχε εμφανιστεί στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου είχε μιλήσει για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες και τις μάσκες.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο ιεράρχης Ιωάννης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση της πανδημίας και τη συρροή πιστών στους ιερούς ναούς.

Ο συνωστισμός που είχε τότε σημειωθεί έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει επέμβαση της αστυνομίας, ζητώντας από τους δεκάδες πιστούς να κρατήσουν αποστάσεις. Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης είχε πει στο Live News:

“Να γίνει μια διάκριση, την ώρα που έγινε το ρεπορτάζ ιερείς κι αρχιερείς ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας για να εισέλθουμε στον ναό για να αρχίσουν τα τελετουργικά και η τήρηση των νόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί που αφορούν την προστασία για τον κορονοϊό”.

Σημείωνε μάλιστα ότι η εικόνα του ναού του Αγίου Δημήτριου φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν είχε καμία σχέση.

Υπογράμμιζε την συνεργασία και την προσπάθεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και όλων των ανθρώπων της εκκλησίας για “να φτάσει ο ναός που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων να έχει στο τέλος 50 άτομα την ώρα της δοξολογίας. Υπήρξε προσαρμογή κατά τρόπο απόλυτο”.

Ξεκαθάριζε μάλιστα ότι η παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου έγινε με ιερείς που αποτελούν την άμεση οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια αναφερόταν στην στάση της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

“Η Αγία μας εκκλησία από την πρώτη στιγμή έτεινε ευήκοο νους στα μέσα της πολιτείας που έχουν συστηθεί και εφαρμόζονται. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολη η απολύτως εφαρμογή τους”, τόνιζε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε αναφορά στα fake news και σε όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα. “Εμείς λέμε φορέστε τις μάσκες”.

Θυμηθείτε τη συνέντευξη:

 

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Από κορονοϊό η απώλειά του – Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Θλίψη προκαλεί ο θάνατος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως ανέφερε και νωρίτερα το NewsIt.gr ο Μητροπολίτης εκοιμήθη δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Το γεγονός αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο οποίο νοσηλευόταν ο ιεράρχης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό την Παρασκευή και έκτοτε δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά κατέληξε στις 6.36 το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα».

πηγή: MEGA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις