Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, εξηγεί αποκλειστικά στο dogma.gr πώς με τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική «έπεσαν οι μάσκες» και επιβεβαιώνεται ότι η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και πως τα περί ίδρυσης εξαρχίας στην Τουρκία είναι κενές απειλές.

Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημειώνει με νόημα ότι Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εκείνο που θα αποφασίσει τον τρόπο και τα μέσα που θα την διαχειριστεί και θα επιλύσει αυτό το θέμα.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας, εξηγεί διεξοδικά γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για σχίσμα στην Ορθοδοξία, ενώ παράλληλα τονίζει ευθαρσώς ότι η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ήταν μόνο η αφορμή για να δημιουργηθούν νέοι θύλακες, ενώ μιλά και για τη διαχρονική προσπάθεια της Μόσχας να δει εαυτόν ως 3η Ρώμη.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας τοποθετείται επίσης, για το εάν είναι η ώρα να ανοίξει ο εκκλησιαστικός Καλλικράτης ξεκαθαρίζοντας, ότι παρόλο που η εκκλησία διακρίνει την ανάγκη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν είναι η ώρα να τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα συνολικά.

Δείτε τη συνέντευξη στιο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις