Σάββατο, 25 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα της εκκλησίας να βγει να κοινωνήσει»

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα της εκκλησίας να βγει να κοινωνήσει»

Να εξηγήσει τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το πρωί της Μεγάλης Τρίτης και για την Θεία Κοινωνία επιχείρησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος είπε: «Η Ιερά Σύνοδος έχει εκφραστεί για την Θεία Κοινωνία. Κάποιοι λένε ότι μεταδίδονται μικρόβια αλλά είναι μια δυσχιλιετής παράδοση και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ούτε και υπάρχει καμία υπόνοια».

Click4More Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Άλλο η Θεία Κοινωνία και άλλο η συνάθροιση

Στο ερώτημα τι θα απαντούσε αν πήγαινε στον ίδιο ένας ιερέας και του έλεγε ότι έχει αίτημα να κοινωνήσει κάποιον  είπε: «Θα τον καλούσα να εφαρμόσει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».

Ζήτησε επίσης από τα όργανα της Πολιτείας να μην είναι υπέρ του δέοντος αυστηρά με την προσέλευση στις εκκλησίες. 

«Θα γίνει η Θεία Λειτουργία και θα κοινωνήσει ο ιερέας και ο διάκονος αλλά νομίζω ότι ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει. Αν είναι κάποιος βαριά άρρωστος και είναι προς θάνατον να κοινωνήσει. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι ατομικό δικαίωμά μας αλλά δώρο του Θεού και της Εκκλησίας. Πρέπει να δείχνουμε όλοι ηρεμία και κατανόηση. Να μην είναι όλοι υπερ – αυστηροί προς τις εκκλησίες και αν μπει και ένας παραπάνω ενώ την ίδια ώρα γεμίζουν οι παραλίες», είπε ακόμα.

Δεν μετανιώνω! Δεν έκανα έγκλημα

Ο πατέρας Γεώργιος, από το Κουκάκι εμφανίστηκε στις κάμερες σήμερα το πρωί. Φροντίζοντας μάλιστα να κρατήσει τις ενδεδειγμένες αποστάσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοινωνήσει και πάλι πιστούς. «Τι να μετανιώσω; Τον Χριστό μετέδωσα δεν έκανα κανένα έγκλημα. Υπάρχουν πάρα πολλοί εγγράμματοι που έχουν πει και επιστήμονες όπως η κυρία Γιαμαρέλου και άλλοι πάρα πολλοί ότι η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει καμία ασθένεια».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις