Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μιχάλης Γιαννακός για νοσοκομεία: 13 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ – Απελπιστική η κατάσταση

Μιχάλης Γιαννακός για νοσοκομεία: 13 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ – Απελπιστική η κατάσταση

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Μιχάλης Γιαννακός σημείωσε πως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που ολοκλήρωσε την εφημερία του στις 8 το πρωί της Παρασκευής, 13 ασθενείς βρέθηκαν διασωληνωμένοι σε κρεβάτια εκτός ΜΕΘ, ενώ έγιναν συνολικά 68 εισαγωγές. Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως ασθενείς μεταφέρονται από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική, πάρα πολύ δύσκολη» σημείωσε ο κ. Γιαννακός, λέγοντας πως οι νεκροί από κορονοϊό είναι περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων που φτάνουν στα νοσοκομεία.

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Γιώργος Πατούλης ο οποίος εξήγησε ότι τεράστιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε όσοι δεν χρήζουν νοσηλείας να παρακολουθούνται κατ’ οίκον, ενώ όσοι χρειάζονται νοσηλεία να πηγαίνουν έγκαιρα στα νοσοκομεία.

Ο Γιώργος Πατούλης αποκάλυψε πως έχει βρεθεί ανάδοχος για τη διάθεση μέσω των δήμων 6.000 smartwatches σε μοναχικούς ανθρώπους. Τα «έξυπνα» ρολόγια θα μετρούν τη θερμοκρασία, το οξυγόνο, τις σφίξεις και την πίεση των χρηστών συνεχώς και τα δεδομένα θα προωθούνται σε έναν κεντρικό άξονα με τη συναίνεσή τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις