Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ο επικήδειος που ράγισε καρδιές

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κηδεία
Φωτογραφία Eurokinissi

Οδύνη. Πόνος. Οργή. Θλίψη. Η Μαρινέττα Γούναρη, αδελφική φίλη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανέλαβε το βαρύ φορτίο να τον αποχαιρετίσει. Ο επικήδειος που εκφώνησε ράγισε καρδιές.

Κανείς απ’ όσους τον γνώριζαν και πολύ περισσότερο η οικογένειά του, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν ζει πια. Πως τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του.

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε.

Ράγισαν καρδιές

Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Ελληνικό ήταν γεμάτος από νωρίς. Η σύζυγός του Βίκυ είχε στήριγμα τα παιδιά της, τον Νώντα και την Ίριδα. Συντετριμμένα και τα αδέρφια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του.

Η Μαρινέττα Γούναρη σήκωσε το βάρος να μιλήσει στην κηδεία του αδελφικού της φίλου. Τα λόγια της σπαρακτικά. Η φωνή της “σπασμένη” από την οδύνη. Του υποσχέθηκε πως δεν θα αφήσει κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου», είπε με τη φωνή της να “τρέμει” από τη θλίψη και την οδύνη.

Από τα λόγια της δεν έλειψε ο πολυαγαπημένος γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 23χρονος Νώντας είχε μόλις πάρει το πτυχίο του και ετοιμαζόταν να ορκιστεί δικηγόρος.

«Δεν πρόλαβες να έρθει το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες», είπε η Μαρινέττα Γούναρη.

«Σας ζήλεψε ο Χάρος»

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου», συνέχισε.

«Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι». Είχε αρχίζει να «λυγίζει» από τον πόνο.

Περισσότερο όταν μίλησε για την οικογένεια του αδελφικού της φίλου. «Εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Φωτογραφία Eurokinissi

Κάπου εκεί, κατέρρευσε. Δεν άντεξε άλλο. «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ήταν τα λόγια της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις