Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίχαλος: Απόλυτα διασφαλισμένα τα προϊόντα από τη Μακεδονία

Μίχαλος: Απόλυτα διασφαλισμένα τα προϊόντα από τη Μακεδονία
photo eurokinissi

Άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης της ΠΓΔΜ, Δρ. Μπαρντίλ Νταουτί είχε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, συζήτησε με τον υπουργό μια σειρά από θέματα που ενδέχεται να ανακύψουν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον υπουργό της πΓΔΜ πως τα εμπορικά σήματα των ελληνικών επιχειρήσεων με την επωνυμία Μακεδονία και τα παράγωγά της (μακεδονικός κ.λπ.) είναι διασφαλισμένα, καθώς είναι ήδη κατοχυρωμένα από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα ο κ. Μίχαλος συνέστησε στον υπουργό πως θα πρέπει οι επιχειρήσεις της χώρας του να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα διεθνή στάτους.

Παράλληλα επεσήμανε στον κ. Νταουτί ότι οι σχέσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους συναδέλφους τους στη χώρα τους είναι άριστες και εξέφρασε την ευχή και το πολιτικό σύστημα να ακολουθήσει την ίδια πολιτική συναίνεσης και συνεργασίας με αυτό της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι διευκρινίσαμε τα ζητήματα που μας απασχολούν, στην πρώτη και μόνη συνάντηση που είχε ο κ. Nταουτί στην Αθήνα. Η αισιοδοξία που μού εξέφρασε ότι θα εκτελεστεί στο ακέραιο η Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί η γειτονική χώρα στην εφαρμογή των “Πρεσπών”», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις