Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μηχανογραφικά 2015: Τι ισχύει για υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καλούνται να υποβάλουν μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2015 – 2016, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 08 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2015, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr) και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις των σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά την ηλεκτρονική υποβολή θα πρέπει να εκτυπώσουν απ’ ευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται: ένα (1) αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και την προσυμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Από το υπουργείο συστήνεται να κρατήσουν οι υποψήφιοι φωτοαντίγραφο του υπογεγραμμένου μηχανογραφικού του δελτίου και της υπογεγραμμένης υπεύθυνης δήλωσης για το προσωπικό του αρχείο.

Ακολούθως, υπογράφουν τα δύο προαναφερθέντα έγγραφα (το μηχανογραφικό δελτίο σε όλες τις σελίδες) και τα αποστέλλουν (μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου) μαζί με φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή επιτροπή νοσοκομείου, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ενώ σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά (courier) στην ακόλουθη διεύθυνση:
Υπουργείο Πολιτισμού – Παιδείας – Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων
Τμήμα Α΄ γρ. 0090,
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα,
με την ένδειξη: «Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2015» και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 16η Σεπτεμβρίου 2015.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τα αποτελέσματα εισαγωγής, μόλις ανακοινωθούν, στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.goν.gr).
Επισημαίνεται, ότι για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου δεν απαιτείται η απόκτηση κωδικού αριθμού από λύκειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε